Zi decisivă pentru România. Află cu cine se va lupta pentru un loc la Campionatul Mondial

La tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal ce va avea loc în Qatar 2022, România se află în urna a doua valorică.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2020 - 10:27

România își află astăzi adversarele din grupa de calificare la Campionatul Mondial de fotbal ediția 2022. După rezultatele din Liga Națiunilor, România a prins un loc în urna a doua valorică și, cel puțin teoretic, are șanse mai mari de calificare.

Cele 55 echipe din Europa vor fi grupate în 6 urne valorice, din primele 5 urne vor fi extrase 10 echipe, iar din ultima cele mai slabe 6 naționale. Câștigătoarele celor 10 grupe vor primi dreptul de a juca la CM 2022, ediție găzduită de Qatar.

Formațiile clasate pe locurile secunde, 10 la număr, și două echipe câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află printre câștigătoarele grupelor preliminare vor juca într-o serie de două baraje pentru stabilirea ultimelor 3 echipe calificate.

Tragerea la sorți a grupelor preliminariilor competiției mondiale va avea loc la Zurich (Elveția) și va fi transmisă în direct de TVR de la ora 19.00.

Comentarii