Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ivorianul este revoltat de lipsa de reacție a forului mondial

Yaya Toure acuză FIFA privind rasismul

Fostă vedetă a celor de la Manchester City, Yaya Toure acuză Federaţia Internaţională de Fotbal că nu îi pasă cu adevărat de cazurile de rasism din sportul-rege.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2019 - 09:43

Ivorianul a făcut referire la cel mai recent exemplu, când jucătorii echipei Angliei au fost vizaţi de strigăte de maimuţă la meciul din Bulgaria, din preliminariile EURO 2020. Partida a fost întreruptă în două rânduri, după ce o parte a publicului bulgar a avut o atitudine rasistă la adresa jucătorilor de culoare englezi, declanşând un val de proteste în Marea Britanie. „Este o ruşine. De ce jucaţi pentru Anglia?”, s-a întrebat retoric Yaya Toure, referitor la faptul că fotbaliștii englezi au continuat să rămână pe teren pentru a încheia meciul în ciuda strigătelor jignitoare. Fostul mijlocaș al celor de la City și-a îndreptat criticile în special asupra forului care conduce destinele fotbalului mondial. „Celor de la FIFA puţin le pasă, oricum, ei vorbesc, dar lucrurile continuă. Această atitudine mă înfurie”, a mai spus Toure.

Comisia de disciplină a UEFA consideră că fanii bulgari au avut un comportament rasist, recurgând la salutul nazist şi imitând sunetele de maimuţă ori de câte ori jucătorii de culoare ai Angliei atingeau balonul. De asemenea, Aleksander Ceferin, președintele forului continental, a declarat că instanţa fotbalistică europeană va face tot ce este posibil pentru a elimina manifestările rasiste de la meciuri, precizând că sancţiunile pe care le dictează în urma unor astfel de situaţii sunt printre cele mai severe.

În vârstă de 36 de ani, Yaya Toure a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist african al anului, între 2011 și 2014. În prezent, acesta este jucătorul echipei Qingdao Huanghai, din divizia secundă chineză, care şi-a asigurat deja promovarea în Superliga Chinei.

Comentarii

loading...