12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalWayne Rooney: "Manchester United trebuie să-l lase pe C. Ronaldo să plece"

Wayne Rooney: “Manchester United trebuie să-l lase pe C. Ronaldo să plece”

Fostul atacant al lui Manchester United, Wayne Rooney, consideră că clubul trebuie să-l lase pe Cristiano Ronaldo să plece dacă vrea să construiască o echipă de succes sub conducerea noului antrenor, Erik ten Hag.

Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, care a semnat din nou cu United sezonul trecut, ar dori să plece de pe Old Trafford după ce echipa nu s-a calificat în Liga Campionilor.

“Cred că United ar trebui să-l lase pe Cristiano Ronaldo să plece. Nu este vorba că Ronaldo nu poate juca într-o echipă antrenată de Ten Hag. El poate juca în orice echipă. Părerea mea personală este că United nu este pregătită să lupte pentru titlu acum, așa că obiectivul trebuie să fie acela de a construi o echipă care să câștige campionatul în următorii trei-patru ani și trebuie să planifici pentru asta,” a scris Rooney, care în prezent antrenează echipa Major League Soccer DC United.

Ronaldo a marcat de 24 de ori în toate competițiile sezonul trecut.

Ten Hag a declarat în această săptămână că este fericit să aibă un “atacant de top” precum Ronaldo în echipă și că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu el.

Rooney, care este cel mai bun marcator din toate timpurile al lui United, a adăugat că speră că Ten Hag va reuși să stabilească un stil de joc clar la fostul său club.

“Nu am putut să-mi dau seama ce încercau să facă în ceea ce privește planul de joc, sau să văd vreun model de joc”, a spus Rooney despre sezonul trecut.

“Cred că unul dintre lucrurile importante pe care le veți vedea la Ten Hag este că va încerca să-și pună amprenta asupra identității de joc,” concluzionează Rooney.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

“Biblioteca din autobuz”. Unde și când va fi disponibilă noua opțiune din transportul în comun

Veste minunată pentru locuitorii din Târgu Mureș! În Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană Mureș vine cu o inițiativă inovatoare - "Biblioteca din autobuz"....

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă