Waasland-Beveren nu depune plângere împotriva clubului lui Boloni

Clubul Waasland-Beveren nu va depune plângere după eroarea administrativă comisă de gruparea Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, la meciul direct şi va lăsa federaţia belgiană să decidă în acest caz.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2019 - 13:02

Antwerp ar putea pierde la masa verde meciul cu Waasland-Beveren, pe care l-a câştigat cu 4-1, pe teren propriu, din cauza unei erori comise de antrenorul Ladislau Boloni.

Tehnicianul a făcut o schimbare, în minutul 76, introducându-l pe teren pe tânărul de 17 ani Robbe Quirynen în locul portughezului Aurelio Buta.

Însă jucătorul belgian, aflat la debutul său ca profesionist, nu era trecut pe foaia oficială de joc, iar regulamentul este clar în această privinţă: echipa care foloseşte un fotbalist ce nu se află pe foaia oficială de joc va pierde meciul la masa verde.

Arbitrul Alexandre Boucaut a trecut în raportul său absenţa lui Quirynen de pe foaia de joc.

Greşeala ar fi fost comisă prin faptul că lista oficială a jucătorilor ar fi fost pur şi simplu copiată după cea din prima etapă, fără modificările necesare.

În Belgia, echipele pierd cu 5-0 meciurile la masa verde.

Într-un comunicat, Waasland-Beveren a precizat că a luat act de eroarea administrativă comisă de Antwerp, dar nu are de gând să depună plângere.

"Nu suntem un club care vrea să devină mai bun prin acţiuni juridice împotriva altor cluburi, spre deosebire de ceea ce au făcut alte grupări în ultimele luni. Dacă Antwerp va fi sancţionată pentru această eroare, va fi doar ca o consecinţă a regulamentului URBSFA (n.r. - federaţia belgiană). Este deci responsabilitatea federaţiei de a evalua situaţia", a precizat clubul din Beveren.

Comentarii