13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportVosganian critică discursul de la şcoala de vară al Robertei Anastase,"domnişoara cu...

Vosganian critică discursul de la şcoala de vară al Robertei Anastase,”domnişoara cu nume de suflet”

Senatorul PNL Varujan Vosganian critică pe blog limbajul „incalificabil” la adresa opoziţiei al Robertei Anastase, „domnişoara cu nume de suflet”, şi îi transmite că nu va reuşi cu o asemea atitudine să dea o mână de ajutor doamnelor şi tinerilor care vor să intre în politică, scrie NewsIn.

„Am lecturat extrasele de presă din expunerea domnişoarei Roberta Anastase la şcoala de vară a tinerilor pedişti. Domnişoara respectivă, altminteri preşedinte al Camerei Deputaţilor, a ales să folosească, pentru a portretiza pe liderii opoziţiei, un limbaj incalificabil. Sau dacă e, totuşi, să-i dam o calificare, atunci să spunem că a folosit un limbaj (ne)demn doar de preşedintele ţării. Dar, dacă preşedintele are scuză ca aşa e el şi de vină suntem doar noi, care n-am observat la timp, în ce o priveşte pe domnişoara cu un nume atât de frumos: Roberta Alma, ea nu poate să se justifice în acest fel. Nu ştiu dacă în faţa tinerilor PD eşti cu atât mai convingător cu cât jigneşti şi ridiculizezi mai abitir pe liderii opoziţiei, ar fi trist să fie aşa”, scrie Vosganian pe blog.

Vicepreşedintele PNL spune că Anastase s-a contaminat de „primitivismele animalelor politice de sex masculin”. „Aşadar domnişoara cu nume de suflet a greşit de trei ori, o dată pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor trebuie să respecte pe liderii opoziţiei parlamentare, în al doilea rând, pentru că, militand pentru implicarea femeilor în politică, trebuie să ne demonstreze că femeile pot face în politică şi altceva decât sa se contamineze de primitivismele animalelor politice de sex masculin, şi, în al treilea rând, pentru că a vorbit în acest fel tinerilor, mai degrabă întărâtându-i decât educandu-i”, adaugă senatorul.

Vosganian povesteşte despre discursul său la şcoala de vară a tinerilor liberali, un discurs care nu conţinea atacuri la adresa PDL, ci un mesaj pentru viitor, sugerându-i lui Anastase să lectureze acele fraze ale lui. „Zilele trecute am vorbit, la rândul meu, tinerilor liberali, la şcoala lor de vară. Nu cad în păcatul trufiei, dar ar fi, poate, instructiv pentru domnişoara Anastase să citească acel discurs. N-am făcut nici o referire directă la vreun lider PD (nu ca n-aş fi avut motive), n-am rostit nici un nume, pur şi simplu nu am avut nevoie de aceste ipoteze pentru că le-am vorbit tinerilor despre România de după litera B. Tinerii liberali au agreat acest fel de a vorbi despre România, cu faţa către viitor, despre România în termeni de optim economic şi social”, mai spune acesta.

„N-o sa daţi prea multe şanse României de mâine si nu veţi întinde o mână de ajutor doamnelor care vor sa între în politică, domnişoara Roberta Alma Anastase, cu un astfel de comportament, cu un astfel de limbaj şi cu acest fel de a educa pe tineri. Sper că nu v-am părut nepoliticos, sunt doar foarte mâhnit, în numele tinerilor care v-au ascultat, chiar dacă ei nu înţeleg încă răul pe care li-l faceţi”, conchide Varujan Vosganian.

Cele mai citite

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...
Ultima oră
Pe aceeași temă