Volei masculin: Slovenia elimină Polonia și merge în finala Campionatului European

Echipa Sloveniei s-a calificat în finala Campionatului European de volei masculin, după ce a reuşit să producă marea surpriză a competiţiei, învingând cu 3-1 (25-23, 24-26, 25-11, 25-23) dubla campioană mondială en titre, formaţia Poloniei.

Share

Rl online 0 comentarii

27.09.2019 - 10:12

Voleibaliştii sloveni, antrenaţi de italianul Alberto Giuliani, vor înfrunta duminică, la Paris, în finala campionatului continental, câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor întâlni vineri seara selecţionatele Franţei şi Serbiei.

Puternic susţinută de suporteri pe toată durata competiţiei, Slovenia a înregistrat o singură înfrângere, fără consecinţe, în primul tur al CE 2019, urmată de o serie de victorii începând cu faza eliminării directe, în faţa Bulgariei (3-1 în optimile de finală), Rusiei, deţinătoarea titlului (3-1, în sferturi) şi Poloniei, campioana lumii în 2014 şi 2018 (3-1, în semifinale).

Partida de joi seara a fost una de mare intensitate, Slovenia şi Polonia aflându-se la egalitate după primele două seturi (1-1), după care gazdele le-au câştigat pe următoarele două, încheind conturile în două ore şi 7 minute de joc.

Principalii artizani ai acestei victorii au fost Tine Urnaut şi Klemen Cebulj care au înscris 18, respectiv 15 puncte în faţa campionilor mondiali.

De menţionat că, în luna august, Slovenia s-a înclinat în faţa Poloniei la Gdansk (1-3), în cadrul turneului olimpic de calificare, ratând biletul pentru Tokyo-2020.

Slovenii au acces pentru a doua oară într-o finală de Campionat European, după cea din 2015, pierdută în faţa Franţei, la Sofia.

Comentarii