13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportVolei masculin: Slovenia elimină Polonia și merge în finala Campionatului European

Volei masculin: Slovenia elimină Polonia și merge în finala Campionatului European

Voleibaliştii sloveni, antrenaţi de italianul Alberto Giuliani, vor înfrunta duminică, la Paris, în finala campionatului continental, câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor întâlni vineri seara selecţionatele Franţei şi Serbiei.

Puternic susţinută de suporteri pe toată durata competiţiei, Slovenia a înregistrat o singură înfrângere, fără consecinţe, în primul tur al CE 2019, urmată de o serie de victorii începând cu faza eliminării directe, în faţa Bulgariei (3-1 în optimile de finală), Rusiei, deţinătoarea titlului (3-1, în sferturi) şi Poloniei, campioana lumii în 2014 şi 2018 (3-1, în semifinale).

Partida de joi seara a fost una de mare intensitate, Slovenia şi Polonia aflându-se la egalitate după primele două seturi (1-1), după care gazdele le-au câştigat pe următoarele două, încheind conturile în două ore şi 7 minute de joc.

Principalii artizani ai acestei victorii au fost Tine Urnaut şi Klemen Cebulj care au înscris 18, respectiv 15 puncte în faţa campionilor mondiali.

De menţionat că, în luna august, Slovenia s-a înclinat în faţa Poloniei la Gdansk (1-3), în cadrul turneului olimpic de calificare, ratând biletul pentru Tokyo-2020.

Slovenii au acces pentru a doua oară într-o finală de Campionat European, după cea din 2015, pierdută în faţa Franţei, la Sofia.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă