3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportVoinescu: Trebuie să restructurăm statul, grasul trebuie să slăbească vertiginos

Voinescu: Trebuie să restructurăm statul, grasul trebuie să slăbească vertiginos

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat luni, într-o discuţie cu cititorii Hotnews, că trebuie evaluate toate formulele posibile care duc la restructurarea statului, subliniind că “grasul”, identificat de preşedintele Băsescu cu aparatul de stat, trebuie să slăbească “vertiginos”.

“Trebuie evaluate toate formulele posibile care duc la restructurarea statului. Grasul trebuie să slabească vertiginos!”, a spus Voinescu luni, vorbind despre reducerea cheltuielilor bugetare, citat de Newsin.

“Reforma statului acum, ca să nu fie o vorbă goală, înseamnă reducerea imediată a cheltuielilor bugetare”, a subliniat democrat-liberalul.

Preşedintele Băsescu anunţa pe 6 mai că nu se vor majora TVA şi cota unică, dar că începând de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administraţia centrală şi locală, fiind previzibilă şi o reducere a pensiilor cu 15%, dar şi tăirea drastică a unor subvenţii.

“Ca să fiu plastic – este o imagine care îmi vine în minte acum: statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel. Şi asta e economia românească. Iar cheltuielile uriaşe ale statului s-au transferat pe cei trei milioane care lucrează în servicii şi în industria românească”, spunea Băsescu pe 6 mai.

Preşedintele arăta vcă este o foarte mare diferenţă între veniturile celor are muncesc la privat şi cele ale bugetarilor, susţinându-şi afirmaţia prin compararea sistemului bugetar cu un om foarte gras care se lasă dus în cîrcă de un om slab, sistemul privat plătitor de taxe şi impozite. “Repet, e ca un om foarte gras şi mare, de 200 de kilograme, care stă în spinarea unuia de 50 de kilograme şi tot vrea când vede farfuria cu mâncare, tot acela gras vrea să mănânce, nu-i lasă nimic celui slab, în spatele căruia stă”, a spus Băsescu, în cadrul declaraţiei de presă în care a anunţat în linii mari măsurile dure convenite de Guvern în discuţiile cu FMI.

Cele mai citite

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Salvaţi Copiii: 14% dintre copii recunosc că au jucat jocuri de noroc pe bani

Organizaţia "Salvaţi Copiii" cere autorităţilor, marţi, într-un comunicat de presă, măsuri urgente pentru combaterea dependenţei de jocuri de noroc la minori, în condiţiile în...

EXCLUSIV. Cel mult 20% plus la salariile din Educație

În cel mai fericit caz, angajații din sistemul de învățământ vor primi majorări salariale de 20%, de la 1 ianuarie 2024, aproximativ 50% din...
Ultima oră
Pe aceeași temă