1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSportVoinescu: Ponta, cu sufleţelul său robust şi roz, adoră comunismul, dar e...

Voinescu: Ponta, cu sufleţelul său robust şi roz, adoră comunismul, dar e mai mult decât un comunist

Deputatul PDL Sever Voinescu răspunde pe blog acuzaţiilor aduse de Victor Ponta că ar fi avut o atitudine fascistă, el replicând că liderul PSD, “cu sufleţelul său robust şi roz, adoră comunismul”, dar pare a fi mai mult decât un comunist în prestaţia politică.

“Ţopăind voios prin politică, dl Victor Ponta foloseşte cuvinte fără să le citească instrucţiunile de utilizare. Mă face fascist. Orbit de adoraţia infantilă pentru alde Che Guevara şi dus de mînuţă prin istoria recentă a societăţii româneşti de dl Ion Iliescu, preşedintele PSD habar n-are ce-i aia fascist şi persistă într-o rătăcire înduioşătoare. Şi ca să nu lase nici un dubiu asupra confuziei în care se află, dl Ponta mă citează ca fascist alături de Adolf Hitler”, scrie Voinescu pe blog, monitorizat de NewsIn.

El spune că a fost făcut fascist de Ponta pentru că şi-a exprimat îngrijorarea că mitingul sindical de miercuri ar putea fi “deturnat de subteranele politice”. Voinescu explică că îngrijorarea PDL este cauzată de faptul că istoria a consemnat amestecul PSD în mineriade. “De unde îngrijorarea? Din declaraţiile dlui Ponta. Şi ale dlui Dragnea. De ce să ne îngrijoreze ceea ce spune dl Ponta? (Nimic insinuant în această întrebare!) Pentru că istoria partidului său este încărcată – prea încărcată – în privinţa manipulării politice a protestelor sindicale. Mineriadele anilor 90 şi amestecul partidului dlui Ponta în aceste mineriade sunt fapte istorice certe. Multe alte greve au fost executate la ordin pesedist”, arată deputatul PDL.

Sever Voinescu mai scrie că “Slavă Domnului, sindicatele au ştiut să organizeze excelent marele lor miting”, iar semnalele de alarmă trase de PDL au fost utile şi au avut “mica lor contribuţie la buna desfăşurare a mitingului”. “În rest, mai am un singur lucru de spus: prin 1990 eram legionari, acum suntem fascişti. Persoanele care ne-au nimit astfel sunt, evident, diferite. Gîndirea este, evident, aceeaşi”, acuză Voinescu.

Şi pentru a nu lăsa netaxată acuzaţia lui Ponta, Voinescu îi întoarce “complimentul” scriind despre social-democrat, într-un post scriptum că, aşa cum Hitler era un adorator al fascismului, dar în acţiunea politică era mai mult decât un fascist, aşa şi liderul PSD este un admirator al comunismului, dar pare mult mai mult decât un comunist din punct de vedere al prestaţiei politice. “PS Ca să-l lămuresc, totuşi, pe dl Ponta cum e cu Hitler şi cu fascismul, îi spun că relaţia dintre diabolicul furher şi fascism a fost similară cu relaţia dintre domnia-sa şi comunism. În sufletul lui, Hitler era un admirator al fascismului, dar în acţiunea politică a fost mult mai mult decît un fascist. La fel şi dl Ponta, în sufleţelul său robust şi roz, năzdrăvanul pesedist adoră comunismul, dar în prestaţia politică pare a fi mai mult decît un comunist”, conchide Sever Voinescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, şi deputatul PDL Sever Voinescu se comportă asemeni lui Hitler care a dat foc la Reichstag şi a dat vina pe adversarii săi politici atunci când acuză PSD că ar plănui să incite protestatarii la acţiuni violente.

Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă