8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportViorel Moldovan: „Îmi doresc să ajung cu Chindia în finala Cupei României”

Viorel Moldovan: „Îmi doresc să ajung cu Chindia în finala Cupei României”

“Am început această serie de trei jocuri cu un rezultat pozitiv la Botoşani, trei puncte foarte importante pentru noi. Am muncit foarte mult pe teren, am depus un efort colosal pentru această victorie. Am reuşit să câştigăm, e o victorie categorică pe un teren dificil, în faţa unui adversar complicat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru această victorie, dar este de domeniul trecutului şi urmează cele două jocuri în cupă şi în campionat, cu Astra. În perspectiva jocului cu Hermannstadt voi încerca să gestionez cât mai bine şi să dau timp de joc şi altor jucători care trebuie să demonstreze. Îmi doresc foarte mult calificarea. Cupa României este o competiţie frumoasă, pe care o respect enorm, am câştigat-o ca jucător, şi, de ce nu, îmi doresc să ajungem să disputăm finala Cupei României, pentru că există posibilitatea. Este drumul cel mai scurt pentru a reuşi o performanţă frumoasă la finalul unui sezon. Nu e de colea să încununezi un sezon câştigând Cupa României. Deci, îmi doresc foarte mult să trecem mai departe şi să avem continuitate. Victoriile ne dau încredere, ne ridică moralul”, a declarat Moldovan.

Tehnicianul consideră că echipa sa are forţa necesară să elimine pe Hermannstadt din Cupa României: “Îi cunoaştem bine pe cei de la Hermannstadt, am jucat împotriva lor în campionat. Se putea mai bine atunci, am avut jocul în mână meciul, dar l-am pierdut. Cupa e cu totul altceva, nu ştiu ce strategie vor aborda ei, pentru că au şi ei un meci complicat în campionat cu Botoşani. Au pierdut şi la Sepsi şi vă daţi seama că starea de spirit nu e tocmai bună. Hermannstadt e o echipă solidă pe care o cunoaştem, pe care suntem capabili să o batem, să o eliminăm”.

Jucătorul Andrei Piţian speră ca victoria din campionat, cu FC Botoşani, să constituie începutul unei serii de rezultate pozitive pentru formaţia sa.

“Am obţinut o victorie foarte importantă, care sperăm să ne dea încredere pentru meciurile care urmează. Ne-am demonstrat nouă în primul rând că se poate şi sperăm să fie doar începutul unei serii de rezultate pozitive. Acum urmează meciul de cupă cu Hermannstadt, sperăm ca şi acum să obţinem un rezultat pozitiv şi să obţinem calificarea care să ne confere un plus de încredere pentru meciul cu Astra. Speră să reuşim să legăm rezultatele pozitive. Sincer nu mă aşteptam la o victorie aşa categorică la Botoşani, ştiam că mergem pe terenul unei echipe foarte puternice, nu mai pierduseră acasă din aprilie. Cu atât mai dulce e victoria, dar acum aparţine trecutului şi noi trebuie să ne concentrăm pe meciul de mâine. Sperăm ca şi suporterii să vină într-un număr cât mai mare şi să ne susţină pentru că avem nevoie de ei, şi mâine, dar şi la meciul cu Astra. Cu ei în spate cred că avem un atu pentru a obţine cele trei puncte cu Astra”, a spus Piţian.

Atacantul Andrei Dumiter, care a debutat cu gol la Chindia Târgovişte în partida câştigată în deplasare la Botoşani cu scorul de 3-0, îşi doreşte să aibă în continuare evoluţii bune pentru a putea fi selecţionat la echipa naţională de tineret: “Ne bucurăm că am câştigat la Botoşani, aveam nevoie de cele trei puncte. Cred că am făcut un meci bun din toate punctele de vedere şi sper să o ţinem tot aşa. Mă bucur că am ajuns la Chindia, sper să dau cât mai multe goluri. Pentru mine acest gol a fost un rezultat al muncii de până acum şi sper să mai vină şi altele. Obiectivul meu principal este să prind naţionala U21, de asta mă antrenez, de asta muncesc şi când va veni convocarea sper să fiu şi eu pe listă”.

Chindia Târgovişte va întâlni, miercuri, de la ora 16:00, pe teren propriu, formaţia Hermannstadt, în cadrul 16-imilor Cupei României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă