15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportViitorul sună rău pentru Dinamo

Viitorul sună rău pentru Dinamo

Continuă „roller coaster-ul” numit Dinamo. Dacă în vară fanii alb-roșilor erau în culmea fericirii după ce Negoiță ceda pachetul majoritar de acțiuni către investitorii spanioli, acum situația de la club pare să fie mai gravă decât pe vremea șefului de la Rin.

Neplătită cu lunile de conducerea iberică, „haita” încropită din jucători cu CV-uri impresionante afundă una dintre echipele de tradiție ale României în lupta pentru evitarea retrogradării.

„Câinii roșii” au suferit a cincea înfrângere la rând în Liga 1, la Ovidiu, în fața unei formații a Viitorului care a aliniat la start un prim 11 inedit, din cauza numeroaselor absențe provocate de Covid-19.

Viitorul ar fi putut deschide scorul încă din primele 45 de minute, dar Ely a ratat de puțin ținta la cea mai importantă situație a primei reprize. Formația patronată de Gică Hagi a deblocat însă tabela în minutul 53, prin Alin Dobrosavlevici, fundașul central reluând cu capul din șase metri după o lovitură de colț executată excelent de Mățan. Peste alte două minute, Luckassen l-a executat pe Osorio și a dublat avantajul constănțenilor. În minutul 64, Dinamo a redus din handicap prin Borja Valle, care a șutat excelent din interiorul careului. Oaspeții puteau smulge un egal, dar spaniolul Juan Camara a şutat în bară, iar Viitorul – Dinamo s-a terminat 2-1.

Aflat la al doilea mandat pe banca dinamovistă, Cosmin Contra și-a pătat serios CV-ul de antrenor. În cele opt meciuri de când i-a preluat pe alb-roșii, „Guriță” a contorizat mai multe eșecuri decât strânsese la Petrolul în 58 de jocuri (octombrie 2012 – martie 2014).

La final, Contra a declarat că Dinamo nu ar fi meritat să piardă. „Nu am ce să le reproșez băieților. Azi nu meritam să pierdem. Suntem într-o pasă proastă. Am ajuns la cinci eșecuri, așa că doar jucătorii și cu mine, șeful echipei, trebuie să o scoatem la capăt. Eu încerc să-i antrenez cât mai bine”, a spus Contra, la interviul de după meci.

Fostul selecționer a lansat săgeți către conducerea spaniolă și a afirmat că nu are de gând să își dea demisia: „Eu nu sunt genul care să renunțe la greu. (…) M-am simțit și eu păcălit din multe puncte de vedere, dar rămân. Am încredere în munca pe care o depun, am încredere în jucători că putem redresa corabia”.

După 10 etape, Dinamo ocupă penultima poziție în clasamentul Ligii 1, cu doar 5 puncte acumulate.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă