15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportViitorul a fost eliminată din Europa League

Viitorul a fost eliminată din Europa League

Viitorul a plătit tribut evoluţiei slabe a apărării din meciul tur, câştigat de Gent cu 6-3, după 5-1 la pauză. Formaţia belgiană a mers mai departe cu scorul general de 7-5.

Ambele goluri ale echipei lui Gheorghe Hagi au fost reuşite de Gabriel Iancu, din penalty, în minutele 47 şi 61. Oaspeţii au condus în urma golului lui Roman Iaremciuk din minutul 38.

Viitorul a început ofensiv, dar mult timp nu a avut ocazii adevărate. Un moment notabil a fost şutul peste poartă al lui Achim din minutul 20. Ngadeu, fostul fundaş al lui FC Botoşani, a intervenit în faţa lui Ganea, în min. 29.

Oaspeţii s-au mulţumit să se apere şi s-au apropiat rar de buturile apărate de Cabuz, preferat în acest meci lui Tordai.

Gent a deschis scorul la primul său şut pe poartă, în min. 38, prin ucraineanul Iaremciuk, după o acţiune prelungită, la care este posibil ca Ţîru să fi fost faultat de un adversar. Iaremciuk a punctat de două ori în partida tur.

Viitorul a început tare actul secund şi a obţinut un penalty prin Iancu. Acelaşi jucător a transformat cu precizie, în min. 47.

Un timp, echipa lui Gheorghe Hagi a dominat fără să mai fie foarte periculoasă, dar a obţinut un nou penalty, în urma unui henţ, şi tot Iancu a transformat (61).

Imediat, Gent a creat pericol prin Iaremciuk.

Formaţia antrenată de Jess Thorup a încercat să oprească elanul gazdelor. Viitorul a avut momente în care a presat puternic, încurajată de public. Cel mai aproape de gol a fost Calcan, care întârziat să şuteze şi nu a reuşit să-l învingă pe portarul Kaminski (80).

Prima ocazia clară a lui Gent în repriza a doua a aparţinut lui Bezus (78). Patru minute mai târziu, Cabuz s-a remarcat în faţa lui Iaremciuk.

Viitorul nu l-a avut în lot pe Denis Drăguş, ce ar urma să se transfere la altă grupare belgiană, Standard Liege.

În sezonul 2016-2017 al Europa League, Viitorul o întâlnea pe Gent, care se impunea cu 5-0 acasă şi făcea 0-0 la Ovidiu.

Gent va juca în turul 3 preliminar cu câştigătoarea dublei manşe dintre AEK Larnaca (Cipru) şi Levski Sofia (Bulgaria). Primul meci va fi în deplasare, pe 8 august.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă