9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Viitorii campioni olimpici se antrenează la Turul Ciclist al României

„În ultimii ani, ciclismul trăieşte o perioadă foarte frumoasă din punct de vedere al rezultatelor”, ceea ce ne dă speranțe să avem, la un moment dat, primii români cu medalii olimpice la acest sport, a declarat președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan.

”Am început cu rezultatele incredibile ale actualului ministru, Eduard Novak, campion mondial la paraciclism şi campion paralimpic, după care, încet-încet, am reînceput să câştigăm campionate balcanice, să ne clasăm printre primii 20-30 la Europene şi a culminat totul cu anul 2019, când Vlad Dascălu, la mountain bike, la tineret, a reuşit să iasă campion mondial, campion european, campion balcanic şi să câştige Cupa Mondială. Serghei Ţvetcov a câştigat Turul României în 2018, Edi Grosu în 2020. Anul acesta, Vlad Dascălu a reuşit un loc 7 la Jocurile Olimpice, aproape o victorie, pentru că are doar 23 de ani. El a renunţat la Campionatele Europene de acum 10 zile tocmai pentru a se concentra pe Campionatele Mondiale din această săptămână. Domnul ministru este cum la Tokyo, iar pe 27 august are şansă la o medalie. Avem şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de velodrom. Ţara fără velodrom are o medalie la Europenele de velodrom, prin Daniel Crista, de la Steaua Bucureşti”, a declarat Alex Ciocan într-o conferință de presă dedicată Turului Ciclist al României.

În anul 2021, această competiție se va desfăşura în perioada 31 august – 5 septembrie 2021, cu startul la Timişoara şi sosirea la Bucureşti. La conferința de presă desfășurată, miercuri, la București, Alex Ciocan a precizat că dorește ca pe locul întâi să se afle un ciclist român, „sau dacă nu pe locul întâi, pe locul doi”.

„Cele mai grele locuri sunt locul patru – pentru că n-ai prins podiumul – și locul doi. Dar totuși mai bine locul doi decât locul trei”, a explicat, cu umor, fostul campion Alex Ciocan.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă