22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportViitorii campioni olimpici se antrenează la Turul Ciclist al României

Viitorii campioni olimpici se antrenează la Turul Ciclist al României

“În ultimii ani, ciclismul trăieşte o perioadă foarte frumoasă din punct de vedere al rezultatelor”, ceea ce ne dă speranțe să avem, la un moment dat, primii români cu medalii olimpice la acest sport, a declarat președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan.

”Am început cu rezultatele incredibile ale actualului ministru, Eduard Novak, campion mondial la paraciclism şi campion paralimpic, după care, încet-încet, am reînceput să câştigăm campionate balcanice, să ne clasăm printre primii 20-30 la Europene şi a culminat totul cu anul 2019, când Vlad Dascălu, la mountain bike, la tineret, a reuşit să iasă campion mondial, campion european, campion balcanic şi să câştige Cupa Mondială. Serghei Ţvetcov a câştigat Turul României în 2018, Edi Grosu în 2020. Anul acesta, Vlad Dascălu a reuşit un loc 7 la Jocurile Olimpice, aproape o victorie, pentru că are doar 23 de ani. El a renunţat la Campionatele Europene de acum 10 zile tocmai pentru a se concentra pe Campionatele Mondiale din această săptămână. Domnul ministru este cum la Tokyo, iar pe 27 august are şansă la o medalie. Avem şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de velodrom. Ţara fără velodrom are o medalie la Europenele de velodrom, prin Daniel Crista, de la Steaua Bucureşti”, a declarat Alex Ciocan într-o conferință de presă dedicată Turului Ciclist al României.

În anul 2021, această competiție se va desfăşura în perioada 31 august – 5 septembrie 2021, cu startul la Timişoara şi sosirea la Bucureşti. La conferința de presă desfășurată, miercuri, la București, Alex Ciocan a precizat că dorește ca pe locul întâi să se afle un ciclist român, “sau dacă nu pe locul întâi, pe locul doi”.

“Cele mai grele locuri sunt locul patru – pentru că n-ai prins podiumul – și locul doi. Dar totuși mai bine locul doi decât locul trei”, a explicat, cu umor, fostul campion Alex Ciocan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă