9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO Nadia Comăneci a împlinit 60 de ani! Fosta gimnastă va fi...

VIDEO Nadia Comăneci a împlinit 60 de ani! Fosta gimnastă va fi decorată de Klaus Iohannis

Nadia Comăneci a împlinit 60 de ani. Fosta mare gimnastă a României va fi decorată de președintele țării, Klaus Iohannis. Șeful statului a semnat decretul.

Cea mai mare gimnastă a României a împlinit astăzi, 12 noiembrie, vârsta de 60 de ani. Ea a rămas în istoria sportului drept prima gimnastă care a primit prima notă de 10 la un concurs internațional.

Nadia Comăneci are în palmares 5 medalii de aur olimpice, 2 de aur mondiale şi nouă de aur europene. Aceasta a primit cu ocazia zilei sale de naștere mesaje de felicitări din partea fanilor, dar și de la Federația Română de Gimnastică. Fosta gimnastă le-a mulțumit tuturor pentru urări printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru urări, în această zi de 12 noiembrie, în care am ajuns la o anumită vârstă. Vă doresc tot binele din lume, rămâneți sănătoși. Mulțumesc”, a fost mesajul Nadiei Comăneci.

Nadia Comăneci, decorată de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer Nadiei Comăneci. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială printr-un comunicat.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

La vârsta de 14 ani a devenit prima gimnastă din lume care a obținut nota 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976.  Laureus World Sports Academy a încadrat-o pe sportiva româncă printre cele mai bine sportive din secolul 20.

În prezent, sportiva trăiește alături de soțul ei în Oklahoma, SUA. Bart Conner este fost campion la gimnastică al SUA și campion olimpic.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă