15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Decizia organizatorului US Open, după ce o jucătoare s-a dezbrăcat pe...

VIDEO. Decizia organizatorului US Open, după ce o jucătoare s-a dezbrăcat pe teren

Marţi, în timpul meciului din turul I cu suedeza Johanna Larsson, lcoul 82 WTA, Cornet şi-a dat seama că a îmbrăcat pe dos tricolul. Ea a mers în spetele terenului şi şi-a dat tricoloul jos, îmbrăcându-l apoi cum trebuie. Deşi jucătoarea clasată pe locul 31 WTA purta sub tricou o bustieră sport, arbitrul de scaun Christian Rask a sancţionat-o cu avertisment pentru comportament nesportiv. 

Decizia arbiturlui a generat un mare scandal, mai multe jucătoare şi foste jucătoare criticându-l pe oficial pentru decizia luată. Conducătorii WTA şi organizatorii US Open au fost şi ei acuzaţi de sexim pentru că tenismenii au voie să se schimbe pe teren. USTA a reacţionat şi a precizat faptul că “regretă” avertismentul primit de Cornet.

Vorbind pe marginea acestui subiect, Cornet a declarat că jucătoarele din circuit erau gata de revoluţie dacă ea va fi sancţionată.

“Toată lumea s-a temut că aş putea fi amendată. Şi mie mi-a fost teamă. Ele mi-au spus că dacă o să fiu amendată, mergem toate la WTA şi facem o revoluţie. Le-am spus să se calmeze. Ne informăm înainte şi vedem apoi dacă facem o revoluţie sau nu. Cred că este foarte corect din partea lor să-mi ceară iertare. Cred că arbiturl de scaun a fost depăşit de situaţie”, a declarat jucătoarea de 28 de ani, potrivit BBC.

Ea s-a referit şi la alt scandal care a atras atenţia în tenis, în ultimele zile, cel legat de combinezonul de tip “catsuit” purtat de Serena Williams la Roland Garros.

“Bernard Giudicelli trăieşte în alte vremuri. Ceea ce a spus de costumul Serenei a fost de 10.000 de ori mai rău decât ceea ce mi s-a întâmplat mie pe teren, marţi, pentru că el este preşedintele federaţiei franceze şi nu trebuie să spună aşa ceva. Astfel de comentarii mă şochează”, a spus Cornet.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a criticat costumul de tip “catsuit” purtat de Serena Williams la Roland Garros, precizând că acel tip de echipament nu va mai fi permis la ediţiile viitoare ale French Open.

“Vom cere producătorilor să ne prezinte înainte echipamentele. Cred că uneori mergem prea departe. De exemplu, echipamentul Serenei de anul acesta nu va mai fi acceptat. Trebuie să respecţi jocul şi locul”, a declarat oficialul, pentru Tennis Magazine.

Alize Cornet a fost învinsă de Larsson, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, în primul tur al US Open.

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă