27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportVIDEO ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Au început luptele pentru câştigarea colegiilor uşoare

VIDEO ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Au început luptele pentru câştigarea colegiilor uşoare

Începutul lunii octombrie a adus primele dispute în interiorul Alianţei România Dreaptă. În Arad, lista de candidaţi a provocat tensiuni între liderul judeţean, Gheorghe Seculici, şi primarul Gheorghe Falcă.  Biroul Permanent Judeţean  al PDL Arad a reuşit să definitiveze pe 3 octombrie o listă de candidaţi  pe care Gheorghe Falcă nu a recunoscut­-o iniţial. Disputata listă îi include acum pe  liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, propus pentru un loc în Senat în Arad, dar şi Gheorghe Seculici, candidat la un loc în Camera Deputaţilor în municipiu.

Forţa Civică (formaţiune care face parte din ARD) a căpătat rapid noi adepţi şi în Iaşi. Fostul prefect al Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi, s-a înscris pe 3 octombrie  în formaţiunea politică a lui Răzvan Ungureanu şi imediat a fost pus la conducerea filialei din Iaşi a partidului. Mai mult, fostul prefect şi fost membru PDL tenţionează să candideze la alegerile parlamentare într-un colegiu rural împotriva liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu.

Se adaugă în lista controverselor din ARD şi problema traseiştilor. Ştefan Pirpiliu (fost membru PDL), secretarul Dănuţ Liga (fost membru PDL, PC şi PRM) şi  vicepreşedintele, Marian Săniuţă (fost membru PSD) îşi doresc şi ei locuri de parlamentari pe listele Alianţei România Dreaptă. Recent însă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că pentru a se proteja de traseim a găsit soluţia semnării demisiilor în alb o dată cu depunerea dosarelor de candidatură.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/12f1b886b75a66d2813af9cbfee06154/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;

Nici pentru USL negocierile pentru candidaţii la alegerile parlamentare nu sunt mai uşoare. Între cedări de locuri şi plecări la Alianţa România Dreaptă, USL încearcă să-şi definitiveze cât mai repede listele cu candidaţi. Cu titlu de invitaţie, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, i-a propus fostului prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu să candideze la un loc în Senat în sectorul 1. Chiliman, de altfel, a declarat pentru agenţia Mediafax despre fostul premier că îl consideră „una dintre cele mai reprezentative figuri ale liberalismului românesc de astăzi”. Tăriceanu a devenit astfel, pentru scurt timp, candidatul liberal pentru un mandat de senator în sectorul lui Chiliman, Divergenţele însă nu puteau lipsi nici din PNL. Locul pe care Andrei Chiliman i l-a propus lui Tăriceanu a fost cedat, ulterior, Partidului Conservator în favoarea directorului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, Dumitru Pelican.

La capitolul demisii, PSD  s-a văzut la început de lună cu un candidat în minus. Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a demisionat din partid cu intenţia de a candida pentru un post de deputat din partea Forţei Civice a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Ovidiu Milici şi-a motivat demisia prin imposibilitatea de a rezolva problemele cetăţenilor cu USL aflată la putere.

Toate disputele şi permutările pe care le fac în aceste zile partidele politice vor trebui să-şi găsească un final cât de curând. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare din decembrie este 30 octombrie.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă