7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportVictorie dramatică pentru ”Stejari” cu Portugalia în Rugby Europe Championship

Victorie dramatică pentru ”Stejari” cu Portugalia în Rugby Europe Championship

Portugalia – România s-a încheiat 27-28, sâmbătă după-amiază, în etapa a doua a Rugby Europe Championship.

Stejarii au punctat primii din lovitură de pedeapsă, în debutul meciului, prin Vlaicu (0-3, min. 4), însă lusitanii au revenit cu un eseu transformat (7-3, min. 11) și cu o lovitură de pedeapsă, ducând scorul la jumătatea primei reprize la 10-3.

România a trecut în jumătatea adversă, forțându-i pe portughezi să greșească, ceea ce a dus la două lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu în minutele 21 și 29, reducând diferența la 10-9. Profitând de mai multe mici erori ale tricolorilor, gazdele au reușit un nou eseu cu 5 minute înainte de pauză (17-9, min 35). România a avut un atac prelungit pe finalul reprizei, trecând câteva minute bune dincolo de cele 40 regulamentare, fără să reușească însă să fructifice la rând mai multe situații favorabile de a culca balonul în terenul de țintă advers.

După revenirea de la vestiare, România a redus dezavantajul, Savin reușind un eseu, netransformat (17-14, min. 49). Stejarii au avut din nou un moment de cădere, cu alte erori simple de transmitere a balonului, ceea ce a facilitat portughezilor marcarea unui eseu transformat și alte 3 puncte din lovitură de pedeapsă (28-14, min. 67).

În acest moment, stejarii aveau nevoie de două eseuri transformate, pentru a câștiga. Primul l-a reușit Onuț, în minutul 74 și l-a transformat Plai (27-21, min. 75). Cu 30 de secunde înainte de final s-a repetat scenariul din Rusia, tricolorii beneficiind de o margine, la 5 metri de linia de țintă a lusitanilor. De data aceasta, execuția a fost impecabilă, molul rulant format reușind să ducă balonul până la eseu. Pe care Melinte l-a transformat cu mari emoții, aducând in extremis victoria României.

Stejarii bifează primul succes (fără bonus ofensiv) din Rugby Europe Championship, care contează și ca preliminarii de calificare pentru Cupa Mondială.

România are acum 5 puncte și e momentan pe locul 2, urmând să joace pe 20 martie cu Spania, pe teren propriu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă