8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Victor Ponta evită să spună când va pleca în Turcia pentru o nouă operație

Premierul Victor Ponta nu a dorit să spună când va pleca în Turcia pentu o nouă operație la genunchi. Premierul a venit la ședința Biroului Permanent Național al PSD fără cârje, subliniind că ”i s-a luat o greutate de pe inimă”. 

”Ce plecare? Suntem la PSD”, a spus Victor Ponta, înainte de ședința Biroului Permanent Național al PSD 

 Citește și: De ce nu suplimentează Guvernul bugetul Ministerul Transporturilor

Totodată, premierul Victor Ponta a dat vina pe DNA pentru rectificarea negativă ce va fi făcuta la Ministerul Transporturilor. 

”La Transporturi se taie acei bani, cofinanțările pentru proiectele ce nu se pot termina până la 31 decembrie din cauza suspiciunilor, anchetelor, investigațiilor. În fiecare an e din ce în ce mai rău, din ce în ce mai multe anchete și proiecte care nu se pot termin”, a declarat șeful Executivului.

Citește și: Ponta ar putea pleca DIN NOU în Turcia pentru a se opera

De asemenea, Ponta a subliniat că deși legea bugetului de stat prevedea un deficit de 13 mld lei, s-a consemnat un excedent de 4 mld. lei, ceea ce înseamnă că se acoperă dublarea alocațiilor pentru copii și alte majorări de salarii, „și tot rămânem cu bani”.  

Victor Ponta a precizat joi că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

„Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută. dacă vor fi câteva zile de absenţă, evident e vicepremierul Oprea care mă suplineşte fără niciun fel de problemă„, a declarat Victor Ponta, la România Tv, subliniind că de data aceasta nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile.

Problemele premierului la genunchi au început după un accident la un meci de bachet. Premierul s-a internat pe 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În această perioadă, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar. 

Ultima oră
Pe aceeași temă