10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportVictor Pițurcă: Rădoi are stofă de selecționer

Victor Pițurcă: Rădoi are stofă de selecționer

”Rădoi are stofă de selecţioner. Ştim cu toţii că nu are experienţa pe care ar trebui să o aibă un antrenor pentru a reuşi rezultate imediate, pentru că nici echipa noastră nu mai este ce a fost, se face tranziţia între generaţii. Însă are avantajul că îi cunoaşte pe toţi jucătorii tineri, pe majoritatea i-a avut la turneul final, le ştie disponibilităţile, calitatea, a evaluat valoarea lor şi sper să reuşească”, a declarat Piţurcă.

”Nu va fi simplu, uşor, se loveşte şi de aceste jocuri dificile, în situaţia în care turneul final (al EURO 2020) va avea loc şi în România şi toată lumea îşi doreşte ca echipa să se califice. Trebuia să rişte, pentru că nu se ştie dacă se mai întâlnea cu această ocazie de a prelua echipa naţională şi eu sper din inimă să reuşească”, a mai spus antrenorul Universităţii.

Piţurcă a admis şi o asemănare între cariera sa şi cea a lui Rădoi la echipele naţionale: ”Urmează acelaşi traseu ca mine. Eu am stat mai mult la echipa de tineret, dar jucătorii care erau atunci la echipa naţională de tineret au făcut pasul la naţionala mare şi au jucat foarte bine. Primul meci oficial l-am avut la Porto, cu Portugalia. Ştim ce echipă avea Portugalia, am introdus vreo cinci jucători şi am câştigat. Cei care sunt acum au obţinut un rezultat foarte bun în Italia, la turneul final, din păcate nu au demonstrat decât 1-2-3 că pot juca la echipa mare, însă fără rezultatele pe care ni le-am fi dorit”.

”Mirel Rădoi a fost adus în fotbalul mare de mine. Sorin Cârţu l-a văzut şi l-a adus la Extensiv, eu l-am transferat la Steaua, venind pentru celălalt Rădoi, Dorin. L-am văzut pe el, l-am transferat, a devenit căpitanul echipei la 18 ani şi ceva la Steaua şi a început ascensiunea”, a rememorat Piţurcă.

Victor Piţurcă e sigur că Rădoi se va gândi să aducă naţionala la Craiova, ”în patria lui, în Oltenia, pentru că va fi susţinut din suflet”.

”Am stat de vorbă cu el şi o voi face în continuare, cu orice pot să îl ajut, fără interese, pentru că el ştie cum sunt eu, poate să îmi ceară sfatul oricând”, a subliniat Piţurcă.

Fostul selecţioner al naţionalei României a apreciat şi că Adrian Mutu este o soluţie bună pentru echipa Under-21 a României: ”Fără doar şi poate Mutu poate fi selecţionerul echipei naţionale de tineret. Îl cunosc bine pe Mutu, e un băiat inteligent, care e preocupat de fotbal, am vorbit cu el şi el poate prelua echipa de tineret, mai ales că deja a antrenat la nivelul Ligii I”.

Mirel Rădoi a fost numit marţi în funcţia de selecţioner al naţionalei de seniori a României, în locul lui Cosmin Contra, după ce a calificarea selecţionata Under-21 la turneul final al Campionatului European din acest an, dar şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă