4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportVictor Ciorbea: Este momentul ca PNŢCD să revină în Parlament

Victor Ciorbea: Este momentul ca PNŢCD să revină în Parlament

Revenirea în Parlamentul României reprezintă ţinta Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), a afirmat, astăzi, la Alba Iulia, Victor Ciorbea, apreciind că România are acum nevoie, “mai mult ca oricând”, de ţărănişti în Parlament, relatează Agerpres.

 

“Nu mai putem rămâne în afara Parlamentului”, le-a spus Victor Ciorbea ţărăniştilor prezenţi la lansarea oficială a candidaturii medicului Radu Vieru, preşedintele PNŢCD Alba Iulia, la Primăria Municipiului Alba Iulia.

După 11 ani de viaţă extraparlamentară, 12 la anul, este momentul ca PNŢCD să revină în Parlament“, a spus liderul ţărănist, adăugând că acest lucru reprezintă “o necesitate şi a scenei politice româneşti, şi mai ales a societăţii româneşti”, şi, în acelaşi timp, o necesitate şi din perspectiva partidului.

Liderul ţărănist a amintit că mâine va fi semnat, împreună cu Asociaţia 21 Decembrie, protocolul de constituire a alianţei politico-civice “Calea Dreaptă”. Ciorbea şi-a exprimat speranţa ca, în foarte scurt timp, să li se alăture şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici, Alianţa Civică, asociaţii monarhiste, asociaţii studenţeşti, asociaţii de tineret, “care să vină cu un suflu nou şi cu un dinamism adevărat”.

Victor Ciorbea a spus că nu este exclus să se alăture eventual una sau două alte formaţiuni politice. “Asta rămâne de văzut, în funcţie de ceea ce se va întâmpla pe scena politică românească în următoarele 3-6 luni”, a adăugat acesta.

“Ceea ce ne dorim, în modul cel mai clar şi mai categoric, este să mergem până la capăt cu această Cale Dreaptă ca o alternativă între cele două mari mişcări care se preconizează, una existentă – USL, iar alta în curs de construcţie. (…) Dorim să mergem până la capăt, dar nu vreau nici să vă amăgesc, să mă întrebaţi peste o lună sau peste trei de ce am schimbat macazul. Va trebui să ţinem seama de realităţile din România, va trebui să ţinem seama de ceea ce vom reuşi să facem fără resurse financiare, va trebui să vedem ce facem fără o mediatizare deosebită”, le-a transmis Ciorbea celor prezenţi la Alba Iulia.

“Trebuie să fim realişti în acelaşi timp. (…). Dacă vom avea la îndemână 3 luni sau poate 6 luni să vedem ce putem face cu această construcţie şi să mergem cu ea până la capăt, ar fi varianta optimă, varianta cea mai de dorit şi cea mai de aprobat de oricare dintre noi. Dacă vom constata însă că, din păcate, prin blocadă economică, financiară şi orice altă natură, ni se împiedică accesul pentru a patra oară consecutiv în Parlament, va trebui să găsim o soluţi”, a spus Victor Ciorbea.

El le-a transmis ţărăniştilor din Alba că partidul va fi nevoit “poate” să facă o anumită alianţă la un moment dat, dar a dat asigurări că nu va participa “la nişte construcţii din care vor face parte extremişti”.

“Ne dorim în esenţă ca aceasta (n.red.- Calea Dreaptă) să fie de fapt construcţia politico-civică cu care să ne prezentăm în viitoarele alegeri”, a subliniat fostul premier.

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă