6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVictimă a scandărilor rasiste, un jucător de la FC Porto a ieșit...

Victimă a scandărilor rasiste, un jucător de la FC Porto a ieșit de pe teren

După ce a înscris golul victoriei echipei sale pentru 2-1 (min. 60), Marega a celebrat înscrierea golului cu un scaun negru aruncat pe teren din tribune, ceea ce i-a atras cartonaşul galben. Apoi, exasperat de scandări rasiste şi de strigătele de maimuţă pe care le-a auzit, el a decis să părăsească terenul de joc 11 minute mai târziu.

Mai mulţi coechipieri şi jucători adverşi au încercat să-l calmeze, dar jucătorul a intrat la vestiare câteva minute mai târziu, escortat de membri din staff-ul tehnic al echipei sale. El a fost înlocuit în minutul 71 cu Wilson Manafa.

Fost jucător al echipei Vitoria Guimaraes (2016-2017), atacantul internaţional malian, născut la Paris, a intrat la vestiare făcând un gest de dezaprobare în direcţia tribunelor lui Guimaraes, după ce anterior făcuse un gest insultător cu degetul mijlociu în direcţia publicului.

“Am vrut să le spun acestor indivizi care vin la stadion pentru strigăte rasiste că sunt nişte idioţi. Şi le mulţumesc arbitrilor că nu m-au protejat şi că mi-au acordat un cartonaş galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii”, a scris în cursul serii Moussa Marega pe contul său de Instagram.

Antrenorul echipei FC Porto, Sergio Conceicao, postat şi el o fotografie pe reţelele de socializare, cu următorul mesaj: “Noi suntem toţi Moussa”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă