-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportVezi discursul lui Mihai Răzvan Ungureanu din Parlament

Vezi discursul lui Mihai Răzvan Ungureanu din Parlament

Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, joi, în plenul Parlamentului, că nu va începe de mâine o epocă de prosperitate, iar responsabilitatea şi prudenţa vor fi principii de bază în viitoarea guvernare, informează Agerpres.

“Nu vin în faţa dumneavoastră în vremuri grele să vă fac promisiuni nerealiste. Nu va începe de mâine o epocă de prosperitate. Către ea avem un lung drum de parcurs. Prudenţa şi responsabilitatea sunt principiile de guvernare în anul 2012”, a spus Ungureanu, înaintea votului de învestitură.

El a precizat că obiectivul viitorului guvern este să consolideze “toate semnele bune ale măsurilor şi reformelor realizate şi să le concretizeze în beneficiul cetăţenilor”.

În context, el a subliniat că obiectivele principale ale Guvernului sunt stabilitatea economică şi politică. De asemenea, el a menţionat importanţa aplicării unor “politici salariale responsabile”.

Premierul desemnat a susţinut că funcţiile ocupate până în prezent, de-a lungul carierei profesionale, l-au pregătit pentru a-şi asuma postul de şef al Guvernului şi a asigurat că “nu va pierde din vedere” dialogul cu societatea civilă şi organizaţiile neguvernamentale în ceea ce priveşte deciziile cu impact asupra populaţiei şi va combate în continuare atât evaziunea fiscală, cât şi corupţia, în care DNA şi ANI vor continua să fie “pilonii principali”.

“În Parlament se iau deciziile care implică pe toţi cetăţenii. Îmi doresc ca partenerii acestui Guvern să fie deopotrivă Puterea şi Opoziţia, fiecare cu rolul său bine definit în viaţa politică. În egală măsură, îmi doresc respectarea rolului constituţional al fiecărei instituţii – Parlamentul, cu rolul său de principal legiuitor, şi Guvernul, cu rolul său executiv. Poate că nu vor fi întotdeauna numai veşti bune, poate că nu vom fi întotdeauna de acord unii cu alţii, dar vom fi întotdeauna faţă în faţă cu argumentele la vedere şi cu soluţiile îndreptate către oameni. Dezbaterea civilizată, politeţea nu sunt semne de slăbiciune. Experienţa în diplomaţie m-a învăţat că nu este armă mai puternică decât dialogul”, a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

“Trebuie să le dăm cetăţenilor încredere. Este mai sănătos ca proiectele care afectează cetăţenii să fie dezbătute. Guvernul se va consulta cu partenerii din zona societăţii civile”, a precizat Ungureanu.

Premierul desemnat le-a solicitat parlamentarilor votul de încredere pentru echipa sa de miniştri.

“Distinşi membri ai Parlamentului vă solicit votul de încredere dumneavoastră şi prin dumneavoastră fiecărui cetăţean al acestei ţări. România este a noastră şi poate fi schimbată de fiecare dintre noi. O naţiune este expresia unei mari solidarităţi. Mă bazez pe buna credinţă a cetăţenilor acestei ţări, care nu au întors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au văitat şi nu au fost descurajaţi. Mă bazez, de asemenea, pe calitatea şi voinţa echipei pe care am plăcerea să o conduc”, a spus Ungureanu.

 

 

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă