Vești proaste pentru elevii lui Zidane. Real Madrid reduce salariile

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid va reduce salariile jucătorilor săi, pentru a diminua astfel pierderile în această perioadă de pauză forţată, generată de pandemia de coronavirus, urmând astfel exemplul rivalei sale FC Barcelona.

Share

Rl online 0 comentarii

31.03.2020 - 12:12

"Planul de reducere a salariilor, studiat în birourile 'los blancos' se află încă într-un stadiu incipient. Însă nu este nicio îndoială să acesta se va aplica", scrie cotidianul El Pais, în timp ce oficialii grupării de pe Santiago Bernabeu au evitat până acum orice comentariu public pe această temă.

Publicaţia spaniolă susţine că, într-o primă fază, preşedintele Realului, Florentino Perez, a avut o discuţie cu căpitanul Sergio Ramos, pentru a-l asigura că salariile fotbaliştilor nu vor fi reduse, nici cele ale baschetbaliştilor sau celorlalţi angajaţi ai clubului, în număr de 800.

Însă, după ce a fost obligată să constate că pauza va dura prea mult timp iar finanţele clubului vor fi afectate, conducerea Realului a stabilit să reducerile salariale sunt inevitabile în cadrul echipelor de fotbal şi baschet. Măsura, care va fi luată "de comun acord cu toţi actorii", nu îi va afecta însă pe angajaţii cu cele mai mici salarii din cadrul clubului.

Luni, clubul FC Barcelona a anunţat că jucătorii săi au fost de acord să-şi reducă salariile cu 70% pe durata crizei generate de pandemia de coronavirus.

Comentarii