7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVeste excelentă pentru Stanciu și Băluță. Cehii au anunțat când va fi...

Veste excelentă pentru Stanciu și Băluță. Cehii au anunțat când va fi reluat campionatul

Liga cehă a fost întreruptă în etapa a 24-a, când mai erau de disputat doar şase runde, cu Slavia Praga, echipa internaţionalului român Nicolae Stanciu, cu 58 de puncte, urmată de Viktoria Plzen, cu 50 puncte şi Jablonec, cu 40 de puncte.

Conducătorul competiţiei, Dusan Svoboda, doreşte menţinerea actualului format, aflat în vigoare din sezonul 2018-2019, în care sezonul regulat de 30 de etape este urmat de o fază cu trei grupe: prima cuprinzându-le pe cele mai bune şase clasate, care se vor lupta pentru titlu, a doua cu patru echipe care vor juca pentru accederea în Europa League, şi ultima cu şase formaţii care vor avea ca miză menţinerea în prima ligă.

În cazul în care actualul format va fi menţinut, decizie care se va lua pe 12 mai, sezonul se va prelungi până în iulie, însă pentru asta este nevoie de un consens al ligii, din care fac parte reprezentanţii a 32 de cluburi (16 din prima ligă şi tot atâtea din liga secundă).

Sportivi profesionişti şi-au putut relua antrenamentele din 20 aprilie în Cehia, în grupuri mici la instalaţiile în aer liber, menţinând distanţa de siguranţă.

În prima ligă cehă joacă trei fotbalişti români, Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Alexandru Băluţă (Slovan Liberec) şi Florin Niţă (Sparta Praga).

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă