21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVeste bună pentru suporterii români! România, în grafic cu pregătirea pentru...

Veste bună pentru suporterii români! România, în grafic cu pregătirea pentru Euro 2020

”Mă bucur că am avut o reuniune foarte utilă şi că suntem în grafic pe toate planurile acestui proiect major. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat activ şi au contribuit la progresul pregătirilor şi îmi doresc ca succesorul meu să continue acest proiect şi să îl ducă la bun sfârşit, astfel încât EURO 2020 să fie un real succes”, a spus Bogdan Matei, potrivit paginii de Facebook a MTS, informează Agerpres. 

Reprezentanţii Ministerului Transportului au anunţat că lucrările de la aeroportul Băneasa decurg bine şi pot fi finalizate pe 1 mai 2020, iar cele de la calea ferată Gara de Nord – Otopeni continuă în ritm normal.

Pe şantierele celor trei stadioane din proiect (Steaua, Arcul de Triumf, Rapid) se lucrează la turaţie maximă, iar constructorii spun că se vor respecta termenele de predare.

Reprezentanţii FRF au făcut o amplă prezentare a proiectului legat de voluntari. Aceştia vor fi în număr de 1.000, în perimetrul din jurul stadionului, plus un număr de încă 1.500 de voluntari coordonaţi de Primăria Bucureşti.

Campionatul European de fotbal, care se va desfăşura între 12 iunie şi 12 iulie 2020, cu 24 de echipe, va fi găzduit de Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă