ANGLIA. Cel mai puternic campionat din lume, doar la TV

Variantă șoc în Premier League: un an fără spectatori

Chiar dacă „Project Restart„ se va dovedi un succes, oficialii din Premier League studiază posibilitatea ca partidele să se joace fără accesul publicului timp de un an.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2020 - 09:49

După ce la începutul acestei săptămâni cele 20 de cluburi din prima ligă engleză au aprobat în unanimitate protocolul medical care le-a permis jucătorilor să își reia antrenamentele, consilierul medical al Premier League, Mark Gillett, a afirmat că spectatorilor le-ar putea fi interzis accesul pe stadioane timp de un an. „Situaţia sănătăţii publice nu se va schimba în următoarele şase până la douăsprezece luni. Este important ca lumea să înţeleagă acest lucru”, a declarat Gillett. Acesta a mai menționat că autorităţile sanitare din Anglia ar putea cere ca jucătorii să fie plasaţi în carantină cu 14 zile înaintea oricărui meci.

Ca o soluție inedită pentru animarea atmosferei la meciurile care se vor disputa cu porțile închise, reprezentanții mai multor echipe din Premier League ar dori ca scandările înregistrate ale fanilor să fie difuzate prin sistemele audio de pe stadioane. „Cu toții ne-am adaptat foarte rapid la situația creată și, într-un fel, acesta e un triumf, așa că îndrăznesc să spun că ne vom adapta și la jocurile fără suporteri pe stadion. Va fi ciudat, fotbalul nu va mai fi la fel, dar dacă aceasta e singura posibilitate, nu avem de ales”, a spus un oficial al formației Brighton.

Totuși, în pofida măsurilor prevăzute de Project Restart, conducătorii Premier League au anunțat că după ce 748 de jucători şi membri ai staff-urilor cluburilor au fost testaţi pentru Covid-19, șase dintre aceștia au fost depistați cu coronavirus și vor trebui să se autoizoleze. Acest lucru periclitează reluarea campionatului, prevăzută să aibă loc la jumătatea lunii iunie.

Ultima partidă din Premier League s-a disputat pe data de 9 martie. În momentul întreruperii campionatului, Liverpool era lider detașat, cu 82 de puncte, pe poziţia secundă fiind Manchester City, campioana en titre, cu 57 de puncte.

Comentarii