19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVâlcea smulge egalul în Slovenia

Vâlcea smulge egalul în Slovenia

Campioana României a scăpat printre degete victoria, primind gol cu zece secunde înainte de final din aruncare de la 7 metri.

Totuşi, echipa vâlceană a obţinut un punct important, care se poate dovedi decisiv în lupta pentru calificarea în sferturile de finală.

După un început de tatonare, SCM s-a desprins la 5-3 (min. 13), iar apoi a condus la trei goluri, 7-4 (17). Ultimele zece minute ale primei reprize au aparţinut slovenelor, care au reuşit să întoarcă scorul şi să intre la pauză cu avantaj minim, 13-12. Krim a condus în debutul reprizei secunde cu 16-12, dar formaţia vâlceană a marcat de patru ori la rând, egalând, 16-16. Gazdele au rămas la cârmă până în ultimul sfert de oră, când formaţia de pe malul Oltului a preluat controlul, a avut 26-24, însă nu a reuşit să tranşeze soarta partidei şi a fost egalată în ultimele secunde, 28-28.

Pentru SCM au înscris Mireya Gonzalez Alvarez 7 goluri, Asma Elghaoui 6, Marta Lopez Herrero 4, Samara Da Silva Vieira 2, Kristina Liscevic 2, Jelena Trifunovic 2, Ann Grete Norgaard 2, Mădălina Zamfirescu 1, Alexandra Badea 1, Cristina Florica 1.

Golurile gazdelor au fost reuşite de Harma van Kreij 8, Alja Varagic 7, Tamara Mavsar 5, Nina Zulic 3, Valentina Klemencic 3, Natasa Ljepoja 1, Iulia Snopova 1.

Au arbitrat polonezele Malgorzata Lidacka şi Urszula Lesiak, iar delegat EHF a fost Janka Stasova (Slovacia).

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 13 puncte, urmată de Brest Bretagne Handball, 13 puncte, Buducnost Podgorica, 10 puncte, SCM Râmnicu Vâlcea, 5 puncte, RK Krim Mercator Ljubljana, 3 puncte, IK Savehof, 2 puncte. Primele patru clasate se califică în sferturile de finală.

Duminică se joacă meciul Brest Bretagne Handball – Gyori Audi ETO KC.

În etapa viitoare, penultima, sunt programate partidele Brest Bretagne Handball – RK Krim Mercator Ljubljana, SCM Râmnicu Vâlcea – IK Savehof, ambele pe 29 februarie, şi Buducnost – Gyori Audi ETO KC, pe 1 martie.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă