38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportVadim, în faţa instanţei: Lăsaţi-mă să vorbesc. Nu sunt deocamdată închis

Vadim, în faţa instanţei: Lăsaţi-mă să vorbesc. Nu sunt deocamdată închis

Corneliu Vadim Tudor a cerut marţi, de mai multe ori, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, să fie lăsat să vorbească şi a declarat că nu este „deocamdată închis”, transmite Mediafax.

În timpul intervenţiilor lui Corneliu Vadim Tudor, judecătorul a ameninţat că va evacua şcoala.

În momentul în care completul de judecată i-a permis să îşi susţină punctul de vedere în procesul în care contestă excluderea din PRM, Vadim Tudor a afirmat că simte că „asistă la o piesă de teatru absurd”.

„Aceştia sunt nişte oameni care vor să fure creaţia mea, opera mea. I-am dus de patru ori în Parlamentul României şi de patru ori în Parlamentul European. I-am făcut deputaţi, senatori şi primari şi acum, când nu mai am ce să le ofer, s-au coalizat împotriva mea”, s pus Vadim Tudor, în faţa instanţei.

Ulterior, după terminarea şedinţei, Corneliu Vadim Tudor a spus că se încearcă tergiversarea dosarului de către membrii PRM.

Citeşte şi: Cine este europarlamentarul român de care râde toată Europa

„Este ridicol. Se trage de timp, nu se prezintă documentele solicitate. Cineva are interesul să se perpetueze această stare de confuzie. Voi câştiga acest proces”, a reclamat europarlamentarul.

Actualul lider al PRM, Gheorghe Funar, a fost prezent, şi el, la Tribunalul Bucureşti. El nu a luat cuvântul în sala de judecată, însă a declarat, în faţa reprezentanţilor mass-media, că Vadim Tudor vrea să vândă, în mod ilegal, un steag ce i-a aparţinut lui Avram Iancu.

„Steagul se află acum la o casă de licitaţii. Am făcut plângere la Parchetul General, ţinând seama că domnul Corneliu Vadim Tudor încă mai este, câteva zile sau câteva săptămâni, eurodeputat, pentru că am aflat că i s-a cerut să îşi dea demisia ori dacă nu, îl vor exclude din Parlamentul European, pentru evaziune fiscală de peste 500.000 de euro, pe care a făcut-o acolo. La Parchetul General este într-o fază înaintată acest dosar de evaziune fiscală”, a spus Funar.

Referitor la aceste acuzaţii, Vadim Tudor a declarat că nu deţine niciun steag ce i-a aparţinut lui Avram Iancu, fiind vorba despre un „prapur bisericesc”.

„Steagul lui Avram Iancu este într-un muzeu şi există unul singur. Are culorile albastru, galben şi roşu, pe orizontală. (…) Mi s-a dăruit în nume personal, pentru că sunt colecţionar. E un prapur bisericesc. S-a crezut că este unul dintre drapelele din legiunea lui Avram Iancu. Nu am vândut nimic şi chiar dacă vindeam, e dreptul meu, pentru că sunt colecţionar”, a argumentat europarlementarul.

Citeşte şi: CSM va sesiza Inspecţia Judiciară vizavi de discursul lui Vadim Tudor din PE. Vadim a spus că Becali este închis pe nedrept

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă