23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportUTA Arad a pierdut apelul la TAS

UTA Arad a pierdut apelul la TAS

Instanța de la Lausanne a dat câștig de cauza Federației Române de Fotbal (FRF) în disputa cu UTA. După ce FRF a modificat formatul Ligii a 2-a din mers, pe fondul pandemiei de coronavirus, avantajul arădenilor din clasament a fost înjumătățit peste noapte, liderul rămânând cu un ecart de doar 5 puncte. UTA nu au contestat sistemul de promovare, ci doar decizia privind înjumătățirea punctelor. Din păcate pentru ei, apelul formulat la TAS a fost respins.

Cu alte cuvinte, varianta propusă de FRF, cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției, cu înjumătățirea punctelor, este regulamentară. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Meciurile de baraj se vor disputa pe 5 şi 9 august 2020.

Antrenorul arădenilor, Laszlo Balint, a declarat că nu se aștepta ca TAS să fie de acord cu înjumătățirea punctelor. „Eu m-aș fi gândit că ne va fi favorabilă decizia de la TAS. Dar e bine că am rămas focusați în ceea ce privește situația dată, adică acest clasament al play-off-ului, cu punctele înjumătățite. Ne-am pregătit în așa manieră încât să obținem punctele necesare promovării pe teren, în contextul actual. Totuși, o decizie favorabilă de la TAS ar fi fost un bonus pentru noi. Nu suntem dezamăgiți, ci surprinși de această hotărâre”, a spus tehnicianul în vârstă de 41 de ani.

Până la momentul redactării acestui material, TAS nu a trimis încă o motivare oficială care să justifice motivul pentru care apelul echipei UTA a fost respins.

În prima partidă din Liga a 2-a de după pandemie, Turris-Oltul Turnu Măgurele și FC Argeș au remizat alb, scor 0-0. Meciul pe care UTA îl avea de disputat pe teren propriu cu Petrolul Ploiești a fost amânat, după ce în sânul echipei prahovene a izbucnit un adevărat focar de COVID-19. Marţi, 7 iulie, este programat celălalt meci din prima etapă, CS Mioveni urmând să primească vizita Rapidului.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă