26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportUSL a împărţit colegiile în Capitală: PNL-cele mai multe în Sectorul 3,...

USL a împărţit colegiile în Capitală: PNL-cele mai multe în Sectorul 3, posibil unul pentru Antonescu

Liderii USL au finalizat negocierile privind alocarea colegiilor din Capitală pentru Alianţa de Centru Dreapta-ACD (PNL-PC) şi Alianţa de Centru Stânga-ACS (PSD-UNPR), liberalii au cel mai mare număr de candidaţi pentru parlamentare în Sectorul 3, în timp ce PNL a renunţat la colegiul pentru Senat unde a fost ales Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

În Sectorul 1 vor fi preluate de PNL candidaturile în trei colegii pentru Camera Deputaţilor, în timp ce PSD va avea un singur colegiu. În cazul Senatului, cele două colegii sunt alocate pentru PSD şi PC, au declarat surse parlamentare.

La alegerile din 2008, Crin Antonescu a candidat într-un colegiu de senator din Sectorul 1, însă acum liberalii au cedat PC respectivul colegiu.

De asemenea, în Sectorul 2, PSD şi UNPR vor putea desemna candidaţi în 3 colegii de deputat şi unul de senator, în timp ce PNL va avea două colegii de deputat şi unul de senator.

Cei mai mulţi candidaţi pentru parlamentare din partea PNL se regăsesc în Sectorul 3, unde pentru Camera Deputaţilor vor intra în cursă trei liberali, cărora le-a fost alocat şi un colegiu pentru Senat, în care cel mai probabil va candida Crin Antonescu, au declarat sursele citate. De asemenea, în acest sector PSD are trei colegii de deputat şi unul de senator.

În Sectorul 4, conservatorii îşi vor desemna candidaţi pentru parlamentare în două colegii pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat. PSD va mai avea candidaţi în alte două colegii pentru Camera Deputaţilor, iar PSD un candidat pentru Senat.

Social-democraţii au cei mai mulţi candidaţi în Sectorul 5, unde deţin candidaturile pentru trei colegii de deputat şi două de senator. PNL rămâne cu o singură candidatură pentru Camera Deputaţilor.

Totodată, în Sectorul 6, PSD şi PNL au alocat câte două colegii pentru deputaţi, iar al cincilea revine PC. În ceea ce priveşte Senatul, va fi câte o candidatură din partea PNL şi PSD în cele două colegii.

Locurile pentru UNPR sunt incluse în cele negociate de PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă