Următoarea ediție a Australian Open s-ar putea disputa fără spectatori

Organizatorii Openului Australiei la tenis studiază posibilitatea ca ediţia din 2021 a acestui turneu de Mare Şlem să se dispute fără spectatori şi cu o perioadă de carantină impusă jucătorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

07.04.2020 - 12:02

Chiar dacă mai sunt nouă luni până la startul competiţiei de la antipozi, responsabilii australieni lucrează deja la diverse scenarii, în funcţie de evoluţia propagării Covid-19 în Ţara Cangurilor şi în restul lumii, în condiţiile în care tenisul este un sport internaţional, cu jucători din diverse ţări şi turnee programate în toate colţurile planetei.

În timp ce guvernul australian intenţionează să îşi menţină frontierele închise şi după încheierea măsurilor de distanţare socială, Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia şi directorul Openului Australiei, a evocat într-un comunicat dat publicităţii marţi posibilitatea ca turneul să se dispute cu porţie închise, fiind vizate şi reguli stricte de izolare pentru toţi jucătorii veniţi din străinătate, care ar putea fi plasaţi un anumit număr de zile în carantină, în hoteluri din Melbourne, la sosirea lor pe pământ australian.

"Cu o asemenea dependenţă de călătoriile internaţionale, analizăm ceea ce vom putea face dacă jucătorii vor trebui plasaţi în carantină pentru o anumită perioadă, înainte de a se putea deplasa liber prin Australia. Dacă adunările publice vor fi în continuare neautorizate sau foarte limitate anul viitor, lucrăm la posibilitatea de a organiza un eveniment pentru difuzori (fără public - n. red.)", a precizat Craig Tiley.

"Acestea sunt două dintre numeroasele scenarii pe care le examinăm. Trebuie să fim pregătiţi pentru o evoluţie a contextului. Nu se ştie ce măsuri utilizate în prezent pentru a opri răspândirea virusului vor trebui să fie aplicate în continuare pe termen mediu şi lung", a adăugat oficialul australian.

Următoarea ediţie a Openului Australiei la tenis este programată în perioada 18-25 ianuarie la Melbourne, fiind precedată de o altă competiţie importantă care va avea loc pe pământ australian, ATP Cup, al cărei start este prevăzut pe 4 ianuarie.

Comentarii