8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUniversitatea Craiova, în turul doi preliminar al Europa League

Universitatea Craiova, în turul doi preliminar al Europa League

Universitatea a câştigat cu acelaşi scor ca la Baku, după un meci mai dificil decât se aştepta.

Alexandru Cicâldău (28), Bogdan Vătăjelu (53) şi Carlos Fortes (90) au marcat golurile echipei antrenate de Corneliu Papură, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Agabala Ramazanov (67) şi Dylan Duventru (69).

Universitatea a controlat jocul încă din start şi şi-a făcut cunoscute intenţiile ofensive prin şuturile expediate de Vătăjelu (5), respins de portar, şi Cicâldău (8), care a trecut pe pe lângă ţintă.

Kelic (24) a trimis în bară din unghi, faza a continuat, iar Vătăjelu a şutat peste poartă.

Craiovenii au deschis scorul în min. 28, când micuţul Bărbuţ s-a înălţat impresionant şi a reluat cu capul mingea centrată de Bancu, Bozinovski a respins, iar Cicâldău a îndeplinit o simplă formalitate.

Fortes a ratat şansa desprinderii (29), fiind deposedat in extremis de Baybalayev.

Singura situaţie notabilă a oaspeţilor s-a consumat în min. 40, când Mirabdulla Abbasov a scăpat singur pe dreapta după o aruncare de la margine şi a şutat periculos.

Universitatea a fost ofensivă şi la reluare, dar Bozinovski a reţinut şutul lui Martic (46), după care Vătăjelu a marcat pe sub portar (53), din pasa lui Cicâldău. Vătăjelu, care a punctat la primul său meci pe noul ”Ion Oblemenco”, i-a dedicat golul fostului său coechipier de la Sparta Praga, Josef Sural, decedat într-un accident.

Meciul a luat o turnură dramatică după ce Sabail a marcat de două ori în trei minute şi a restabilit egalitatea: Ramazanov (67) a înscris cu un şut de la 16 metri, din pasa lui Muradbayli, iar Duventru (69) a punctat din pasa lui Ramazanov, după ce a scăpat uşor din marcajul lui Tiago Ferreira.

Sabail a început să creadă în şansa sa şi a pus mai multe presiune la poarta lui Pigliacelli, care a fost nevoit să respingă cu piciorul şutul lui Ramazanov (81). Pe contraatac, Bărbuţ, care a avut o ocazie bună în min. 78, i-a pasat decisiv lui Fortes (90), iar acesta a marcat golul victoriei. A fost primul gol oficial reuşit de Fortes în tricoul Craiovei.

Florin Gardoş a intrat în ultima parte a meciului în locul lui Kelic, accidentat, dar nici fostul internaţional nu a terminat meciul pe teren, ieşind accidentat cu puţine momente înainte de finalul partidei.

În turul al doilea preliminar, Universitatea o va înfrunta pe Honved Budapesta.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă