23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportUniversitatea Craiova îi face curte lui Rădoi

Universitatea Craiova îi face curte lui Rădoi

Partidele pe care naționala de fotbal a României le mai are de disputat în această toamnă, împotriva Norvegiei și Irlandei de Nord, ar putea fi ultimele ale lui Mirel Rădoi pe banca tricoloră. Actualul selecționer este dorit cu insistență la Universitatea Craiova, după ce italianul Cristiano Bergodi și-a dat demisia.

Această ipoteză este susținută de decizia patronului Mihai Rotaru, care a optat pentru readucerea în Bănie a lui Corneliu Papură, care va asigura interimatul până la posibila instalare a lui Rădoi.

În octombrie, după ratarea calificării în finala barajului pentru accederea la EURO 2020 și cele două eșecuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Austria, atmosfera din jurul echipei naționale a fost una tensionată, iar Rădoi a anunțat că va lua o decizie în privința viitorului său în noiembrie, după ultimile jocuri ale tricolorilor din acest an. În cadrul unei conferințe de presă online, întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă nu va vedea o creştere în jocul echipei, Rădoi a răspuns: „Nu ştiu, o analiză vom avea luna aceasta. În momentul de faţă nu mă gândesc, am venit cu gândul să facem ceva pozitiv, chiar dacă la nivel de rezultate nu am reuşit. Sper să reuşim prin prisma jocului şi să construim o mentalitate la nivel de echipă naţională ca indiferent de adversar să nu mai avem momentele acelea de panică. Mai departe, eu nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez”.

El a menţionat că nu este deranjat de faptul că în mass-media se vehiculează nume de antrenori care i-ar putea lua locul la conducerea naţionalei. „Nu mă deranjează, pentru că situaţia asta s-a întâmplat şi când Victor Piţurcă era calificat cu naţionala la EURO 2008, aşa că în situaţia mea nu se mai pune problema de aşa ceva”, a subliniat el.

Totuși, selecționerul a evitat elegant întrebarea privind zvonurile că va merge la Craiova pentru a se bate la titlu cu FCSB și CFR Cluj: „E o întrebare legată de un club şi nu cred că e momentul oportun să vorbim despre aşa ceva. Acum vorbim despre echipa naţională”.

Revenirea în Liga 1 ar putea reprezenta și o revanșă pentru tehnicianul în vârstă de 39 de ani. Rădoi a mai antrenat o singură echipă de club, pe FCSB, în sezonul 2015/2016, rezistând numai 29 de meciuri pe banca roș-albaștrilor.

La Universitatea, acesta ar avea șansa de a cuceri titlul în Liga 1, chiar în dauna nașului Gigi Becali. În acest moment, FCSB și Universitatea Craiova împart șefia în clasament, ambele având 24 de puncte după 10 etape.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă