9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportUnited Galați, în optimile Ligii Campionilor

United Galați, în optimile Ligii Campionilor

Reprezentanta României în acest sezon de UEFA Futsal Champions League scrie istorie în cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial.

Fără doi jucători, testați pozitiv la COVID-19, Ionuț Păduraru și Robert Crișan, CS United Galați a reușit să elimine puternica formație BTS Rekord Bielsko-Biala, campioana Poloniei, echipă văzută de specialiști drept favorită certă în această confruntare.

Cel mai bun jucător al echipei gălățene a fost Daniel Araujo, cel care a izbutit să marcheze nu mai puțin de cinci din cele șase goluri ale învingătorilor, cealaltă reușită fiind semnată de Florin Ignat. De cealaltă parte, golurile polonezilor au fost marcate de Poplawski (dublă) și Biel.

„E o victorie mare, o victorie a caracterului acestei echipe, a unității! O victorie a echipei United Galați, a futsalului românesc! Am avut o deplasare foarte grea, două zile pe drum, dar niciun moment nu am renunțat la gândul de a ne califica. Dedicăm acest succes, această calificare, memoriei profesorului Ionel Tămășanu, cel care ne-a părăsit atât de brusc. Am jucat, așa cum am promis, cu gândul la dânsul. Am pregătit foarte bine meciul. Sincer, ceea ce știam despre ei s-a adeverit. Suntem cu toții epuizați, dar fericiți. Nu ne vine să credem că ne-am calificat, nu ne vine!”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei de pe malul Dunării.

Gălățenii se calificaseră în șaisprezecimile de finală ale UEFA Futsal Champions League după ce depășiseră cu 1-0 campioana Israelului, pe Ashdod Dolphins, într-o partidă disputată pe teren propriu.

Luna trecută, gruparea moldoveană a cucerit Supercupa României la futsal, după ce s-a impus cu 6-2 în fața formației FK Odorheiu Secuiesc, deținătoarea Cupei.

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc joi, 21 ianuarie. Formația noastră ar putea da peste echipe din topul futsalului european, precum Barça, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona, Aktobe, Inter, Kairat sau Ugra.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă