29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportUngureanu, la sediul de campanie al lui Băsescu: Statul de drept suferă...

Ungureanu, la sediul de campanie al lui Băsescu: Statul de drept suferă dramatic în aceste momente

Fostul premier Răzvan Mihai Ungureanu a mers, joi, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, pentru a discuta cu acesta calendarul colaborării pentru referendum şi a făcut apel la susţinătorii Iniţiativei Civice de a se alătura observatorilor români la referendum, scrie Mediafax.

„Sunt la prima vizită pe care o fac aici. Am discutat despre calendarul colaborării în următoarele momente ale campaniei pentru referendum. Am discutat despre situaţia actuală a României, ecourile internaţionale ale evenimentelor din ultimele trei săpămâni. Avem (şi sper că nu se îndoieşte nimeni asupra acestui fapt) motive reale de îngrijorare. Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut şi acest lucru este de natură, cred, să stârnească în cruntare în orişice loc al României. Nu văd cetăţean român care să nu fie îngrijorat de asemenea situaţie”, a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a adăugat că şi comunitatea internaţională este „foarte sensibilă la încălcările repetate ale Constituţiei şi la felul în care micile ţări sunt batjocorite”.

„Statul de drept suferă dramatic în aceste momente. Există din partea unui număr foarte mare de cetăţeni ai României care până acum nu s-au implicat în politică militantă (unii dintre ei n-au fost nici la vot până în momentul actual; numai vorbesc că nu sunt membri de partid) dorinţa reală de a face din România ceea ce cu toţii ne dorim: un stat cu adevărat puternic în care fundamentele democraţiei să nu fie nici clătinate, nici fisurate pe seama unor planuri politice meschine”, este de părere preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.

Întrebat cum comentează posibilitatea ca alegerile pentru referendum să fie monitorizate de comunitatea internaţională, Ungureanu a răspuns că nu se împotriveşte.

„Mie mi se pare mult mai firesc – şi acesta este un apel pe care îl fac susţinătorilor Iniţiativei Civice, de a se adăuga observatorilor români la referendum, preluând în felul acesta obligaţiile pe care le au toţi cei care sunt interesaţi să participe prin observare la referendum şi care vin din partea asociaţiilor cu experienţă şi tradiţie în acest domeniu, fie că e vorba de LADO, fie că este vorba de Pro Democraţia”, a încheiat Mihai Răzvan Ungureanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă