10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUngaria finanțează un centru sportiv de un milion de euro la Miercurea...

Ungaria finanțează un centru sportiv de un milion de euro la Miercurea Ciuc

Guvernul Ungariei a finanțat construirea în România, la Miercurea Ciuc, a unui centru sportiv în valoare de un milion de euro.

RideMore reprezintă un centru unic în România, destinat pregătirii sportivilor din cadrul Federației Române de Schi-Biatlon precum din alte sporturi, cum ar fi skateboard sau cățărări. Noul obiectiv sportiv a fost inaugurat vineri în municipiul Miercurea Ciuc, informează Federaţia Română de Schi – Biatlon.

“La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ai Guvernului Ungariei, care a susținut parțial investiția pentru acest proiect, și Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon. Investiția pentru acest nou centru a fost de un milion de euro. 70% a fost asigurată de Agenţia Naţională de Turism a Ungariei, iar 30% de Asociaţia RideMore”, precizează un comunicat de presă transmis de Federaţia Română de Schi – Biatlon.

Centrul RideMore se întinde pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați. Ansamblul sportiv include trambuline, panou de cățărare, săli de yoga și crossfit, precum și spații pentru cazare. Încă din decembrie 2022, Asociaţia RideMore anunța că acest complex poate deveni “unul dintre cele mai bune centre sportive de acest gen din Transilvania”.

Pentru acest centru sportiv, Guvernul României n-a plătit nimic

Cel care a inițiat ideea realizării unui astfel de centru în România este Kinda Geza. El a fost snowboarder și este actualul antrenor al Lotului Național de Snowboard al României. Kinda Geza este și președinte al Clubului RideMore din Miercurea-Ciuc. Kinda Geza a tăiat panglicile de inaugurare, în timpul unui trick (salt) făcut pe o bicicletă BMX. Panglicile festive au purtat culorile drapelelor Ungariei şi al României.
Se estimează că investiția va aduce multiple beneficii atât orașului Miercurea Ciuc cât și sportului, în general. Va genera o creștere a numărului de turiști și, totodată, va atrage mai mulți copii și tineri spre sport.

„Sportivii au nevoie de condiții cât mai bune de pregătire pentru a putea face performanță. În plus, un astfel de centru cu siguranță va atrage mai mulți turiști, dar și copii și tineri spre sport. Îi felicit pe toți cei ce au sprijinit această inițiativă și susțin, în general, activitățile sportive. Sportul este esențial, fie el recreativ sau de performanță, în primul rând pentru o dezvoltare frumoasă și sănătoasă a copiilor”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi -Biatlon.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă