22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportUn vicepreşedinte PSD Suceava DEMISIONEAZĂ din partid şi candidează la parlamentare din...

Un vicepreşedinte PSD Suceava DEMISIONEAZĂ din partid şi candidează la parlamentare din partea ARD

Vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici, care este şi consilier local, a demisionat din partid motivând că nu poate rezolva problemele oamenilor cu USL la putere şi că va începe un nou proiect politic, el urmând să candideze pentru un post de deputat din partea Forţei Civice, potrivit Mediafax.

Într-un comunicat de presă transmis, Milici anunţă că după 11 ani a decis să demisioneze din calitatea de membru PSD, de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava şi de purtător de cuvânt.

„Cred că gestul meu nu trebuie explicat. Sunt sigur că este înţeles de toţi colegii şi prietenii mei şi de toţi sucevenii care mă cunosc”, arată Milici.

El îşi cere scuze faţă de toţi cei care au apelat la el de când USL a preluat guvernarea centrală şi locală şi i-au solicitat sprijinul.

„Aşa cum mă cunoaşteţi nu am dat niciodată în a mă implica în rezolvarea problemelor semenilor mei. Am crezut că va fi mult mai uşor, USL-ul avnd acum pîrghiile de putere. M-am înşelat şi am înşelat şi aşteptările multora deoarece se pare că nimic nu se poate rezolva”, precizează Milici.

El menţionează că motivele demisiei sunt mai multe, dar că vrea să se abţină să dea detalii pentru a păstra decenţa şi respectul faţă de majoritatea colegilor săi.

„Cred că pot să pornesc un proiect politic nou, cred că într-adevăr şi în politică se poate vorbi de onestitate, de respectarea promisiunilor date, de faptul că trebuie şi eşti obligat să nu înşeli speranţele oamenilor care ţi-au dat votul”, a menţionat Milici.

Potrivit unor surse din ARD, Ovidiu Milici ar urma să fie desemnat candidat pentru funcţia de deputat din partea Forţei Civice în colegiul uninominal nr. 9, care cuprinde municipiul Vatra Dornei.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că Forţa Civică este doar o anticameră pentru Milici spre PDL, partid care are majoritatea candidaţilor proveniţi din PSD sau PNL, exemplificând cu Gheorghe Flutur, Gabriel Gospodaru sau Orest Onofrei, foşti liberali şi cu Corneliu Popovici, Vasile Ilie şi Mihai Vitcu, foşti membri PSD.

„Mai nou un alt fost social-democrat, Ovidiu Milici, este alături de ei. Flutur nu a înţeles din lecţia primită la alegerile locale, când a furat 12 primari în funcţie de la PNL şi PSD şi tot nu a reuşit să câştige. Sucevenii ştiu să facă diferenţa între hoţi şi oamenii corecţi”, a mai spus Cătălin Nechifor.

El a apreciat că în acest caz „coloneii” din PDL continuă să folosească aceleaşi metode de a prelua membri ai altor partide.

„Coloneii din PDL, din timp în timp, încearcă să îşi aducă în armata lor şi alţi oameni care să le împărtăşească crezul”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, la rândul său, că, potrivit negocierilor, un post de candidat de deputat in judetul Suceava va reveni colegilor din Alianta România Dreaptă, Forţa Civică sau PNŢCD.

Liderul democrat-liberal sucevean a explicat că ponderea cea mai mare o are Forţa Civică şi că, cel mai probabil, pentru colegiul alocat acestora, cel din Vatra Dornei, nominalizarea o va face această formaţiune politică.

„Nominalizarea pe colegiu le aparţine”, a spus Ioan Bălan.

Ovidiu Milici este consilier judeţean ales pe listele USL şi inspector în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă