35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSportUn record privind vârsta participanților a fost stabilit la US Open

Un record privind vârsta participanților a fost stabilit la US Open

Cel mai tânăr jucător de tenis din era Open este spaniolul Carlos Alcaraz (18 ani) care a ajuns în sferturile de finală ale turneului masculin de la Flushing Meadows, după ce l-a învins duminică noaptea pe germanul Peter Gojowczyk, în 5 seturi, scor 5-7 6-1 6-1 5-7 6-2 6-0.

Alcaraz are doar 18 ani și patru luni. El este cu opt zile mai tânăr decât vârsta pe care o avea Andre Agassi atunci când tenismenul american a ajuns în sferturile de finală și în semifinalele de la Flushing Meadows, în 1988, potrivit statisticilor U.S. Open.

El este cel mai tânăr jucător ajuns în această fază la New York chiar și raportat la brazilianul Thomaz Koch, care a realizat aceeași performanță în 1963, cu cinci ani înainte ca acest sport să devină profesionist, când turneul era cunoscut sub numele de U.S. Championships.

„Este foarte greu să joci astfel de meciuri, să joci al cincilea set”, a declarat Alcaraz reporterilor, citat de Reuters.

„Sper să ajung de mai multe ori în săptămâna a doua, să joc mai multe sferturi de finală la Grand Slam-uri. Nu mă așteptam să joc sferturile de finală aici”, a mai spus Alcaraz.

Adversarul lui Alcaraz, tenismenul Gojowczyk este cu 14 ani mai în vârstă decât spaniolul. Germanul joacă pentru prima dată în turul al patrulea al unui turneu major, dar a avut un start bun de meci, câștigând primul set. El s-a accidentat ușor la coapsă și a luat un time-out medical la jumătatea celui de-al patrulea set.

Germanul a luptat din greu, dar a început să cedeze fizic pe măsură ce meciul a înaintat, având probleme în spatele liniei de fund.

Alcaraz a închis meciul cu un set la zero, adjudecându-și victoria în trei ore și 31 de minute, în condițiile în care Gojowczyk a făcut față cu greu finalului de meci.

Alcaraz a reușit 35 de lovituri câștigătoare și șapte ași, câștigând 15 puncte la fileu și alimentându-se cu energia publicului vocal din arena Grandstand, în timp ce adversarul său a încheiat meciul cu 84 de erori neforțate.

„În primele seturi am crezut că mi-am atins limita fizică și mentală. Cred că publicul a fost foarte, foarte important pentru mine în această situație”, a adăugat Alcaraz.

„Am simțit energia publicului care m-a împins în sus… fără public, nu ar fi fost posibil să fiu aici”.

În runda următoare spaniolul îl va întâlni pe canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul 12, care a dispus de americanul Frances Tiafoe 4-6, 6-2, 7-6(8-6), 6-4.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...
Ultima oră
Pe aceeași temă