21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportUn meci din Champions League, cauza propagării masive a Covid-19 în Italia

Un meci din Champions League, cauza propagării masive a Covid-19 în Italia

Înainte ca acest oraş din Lombardia să devină cel mai afectat de pandemia de Covid-19 în Italia, echipa locală de fotbal, Atalanta, a primit vizita spaniolilor de la Valencia, pe 19 februarie, pe stadionul San Siro din Milano, în cadrul optimilor de finală ale celei mai importante competiţii continentale intercluburi.

“Printre explicaţiile avansate în legătură cu tristul palmares de la Bergamo se află şi meciul care s-a jucat pe stadionul San Siro între Atalanta şi Valencia”, a declarat Gori într-un dialog cu presa pe care l-a avut pe Facebook.

“În cursul acelei seri, 40.000 de locuitori din Bergamo s-au deplasat la Milano pentru a urmării meciul şi s-au regrupat pe stadion. Mulţi dintre ei l-au urmărit acasă, în familie, în grup, în bar”, multiplicând astfel ocaziile de contaminare, a continuat edilul.

Atalanta s-a calificat pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor – suspendată de atunci din cauza pandemiei – la prima participare din istoria sa.

Marţi seara, clubul din Bergamo a anunţat că portarul său Marco Sportiello a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta a fost titular la Valencia, în meciul retur dintre cele două echipe.

“Este clar că seara respectivă (la meciul tur) a fost o ocazie de răspândire puternică a virusului, însă nu cred că acela a fost cu adevărat punctul de plecare pentru tot”, a adăugat primarul din Bergamo.

“În opinia mea, scânteia a fost ceea ce s-a întâmplat la spitalul Fenaroli din Alzano”, o localitate de la marginea oraşului Bergamo. “Nu se ştie exact când, dar într-o zi, un pacient trebuie să fi ajuns cu pneumonie, legată de coronavirus şi care nu a fost identificat ca atare. Şi acest pacient a rămas în contact cu alţi pacienţi, care apoi au infectat medici şi asistente”, a explicat Giorgio Gori.

Primarul crede că bilanţul din Bergamo este şi mai greu decât o sugerează statisticile oficiale, pentru că “multe persoane vârstnice au decedat la casele lor, fără să poată fi aduse la spital”. “Asupra acestor persoane nu s-a făcut niciun test, nici înaintea decesului acestora şi nici după”, a mai spus el.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă