9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Un meci amical dintre Argentina și Croația, suspect de blat. Davor Suker negă acuzațiile

Davor Suker a dezminţit afirmaţiile fostului fundaş argentinian Oscar Ruggeri, potrivit căruia el s-ar fi înţeles cu Diego Maradona ca acea partidă să se încheie 0-0.

„Suker afirmă că singurul lucru despre care a vorbit cu Maradona a fost vizita acestuia la mormântul lui Drazen Petrovic (baschetbalist croat – n. r.). pe care Maradona îl aprecia mult ca sportiv”, scrie agenţia croată de presă Hina, citându-l pe actualul preşedinte al federaţiei de fotbal de la Zagreb.

Ruggeri, un fost fundaş important al naţionalei Argentinei, a explicat pentru Fox Sports că echipa „albiceleste” era foarte obosită când a sosit în Croaţia pentru amicalul prevăzut pe 3 iunie 1994, înaintea Cupei Mondiale din SUA. Din acest motiv, Maradona ar fi vorbit cu Suker, fostul său coechipier de la Sevilla, ca partida să se încheie la egalitate.

„Jucau Boban, Suker, Bilic şi blondul de la Real Madrid, Prosinecki, aveau o echipă nemaipomenită. Iar noi eram morţi de oboseală după drum şi trebuia să jucăm ziua următoare”, a spus Ruggeri.

Argentina a fost eliminată de România (3-2) în optimile de finală ale CM 1994.

Suker, care are 52 de ani, este socotit cel mai valoros atacant croat al tuturor timpurilor. El a marcat, din penalty, unicul gol al meciului Croaţia – România, din optimile de finală ale Cupei Mondiale 1998. Croaţia a încheiat pe locul 3 acea competiţie.

Ultima oră
Pe aceeași temă