Un fost star de la Real Madrid recunoaște: "Am băut aproape 20 de ani"

Fostul fundaş lateral brazilian Cicero Joao de Cezare "Cicinho", care a jucat, printre alte echipe, la Real Madrid, timp de doi ani, a recunoscut într-un interviu acordat luni cotidianului "Estado de Sao Paulo" că a suferit de alcoolism timp de aproape 20 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

10.03.2020 - 13:21

"Am început să beau pe la 13 sau 14 ani, când eram la Botafogo de Ribeirao Preto. Mi s-a spus că berea este bună şi am început să beau. Totul a început cu primul pahar şi m-am oprit pe la 30 de ani. Am băut aproape 20 de ani", a afirmat fostul fotbalist, care a adăugat că ajunsese să consume "mai mult sau mai puţin de 10 beri pe zi".

Cicinho a explicat că după ce a semnat pentru clubul Atletico Mineiro, la începutul carierei sale sportive, "beam doar bere, pentru că nu aveam bani, dar apoi am început să beau de toate".

"Am şi fumat. Am fumat timp de 11 ani, din 1999 până în 2010. Fumam doar când beam, dar beam zilnic", a mai spus el.

Cicinho a precizat că a început să conştientizeze ce se întâmplă atunci când şi-a pierdut plăcerea de a juca fotbal.

"Întotdeauna am fost îndrăgostit de fotbal. Când Dumnezeu îţi dă un dar şi nu ştii ce să faci cu el, atunci lucrurile merg rău. Nu mai aveam plăcerea să intru pe teren, nu mai puteam să mă concentrez. Aveam 30 de ani şi jucam pentru AS Roma, în 2010", a adăugat el.

După ce a trecut pe la Real Madrid (2006-2007), AS Roma (2007-2012) şi Villarreal (2011 împrumut), Cicinho, în vârstă de 39 de ani, şi-a anunţat retragerea din fotbal în martie 2018, după mai multe probleme la genunchi. El a îmbrăcat, de asemenea, de 17 ori tricoul echipei naţionale, participând la Cupa Mondială din Germania din 2006.

Fostul jucător a mai precizat că a început drumul reabilitării sale pentru dependenţa de alcool când şi-a cunoscut actuala sa soţie.

Comentarii