Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ultrașii României nu îl vor pe Camora la națională

Recenta naturalizare a fotbalistului portughez Mario Camora i-a stârnit pe ultrașii mai multor galerii din țară, care contestă o posibilă convocare a acestuia la echipa națională.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

17.09.2020 - 22:46

După ce pe data de 2 septembrie, Mario Camora, fotbalistul de origine portugheză al echipei CFR Cluj, a depus jurământul de credinţă şi a obţinut în mod oficial cetăţenia română, suporterii din grupul „Uniţi sub tricolor”, care reuneşte ultraşi din mai multe galerii ale echipelor din ţară, au emis un comunicat de presă în care au informat conducerea FRF că nu sunt de acord cu aducerea de jucători străini la naționala de fotbal a României.

„Dezaprobăm o eventuală selecţionare a oricărui jucător străin în naţionala României, din mai multe motive cât se poate de obiective”, se arată în comunicatul citat.

În opinia fanilor, convocarea lui Mario Camora ar însemna o soluţie artificială cu implicaţii nefaste pe termen lung deoarece în acest fel s-ar suprima şansele de afirmare a tinerelor talente la cel mai înalt nivel.

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că îi urmărește evoluțiile acestuia și că o eventuală convocare depinde doar de constanța pe care o va dovedi la echipa de club. „Trebuie să își termine toate probleme pe care le are din punct de vedere juridic. După aceea vom vedea dacă continuă evoluțiile bune la echipa de club. Ca să poată face parte din grupul ăsta, trebuie să continue la fel de bine ca până acum. Altfel, indiferent de ce personalitate are, cât de bun e ofensiv, defensiv, dacă nu continuă evoluțiile bune, nu va putea face parte din lot. Din punct de vedere psihologic ar putea cu Islanda, da, ar putea, a jucat în multe partide cu miză”, a declarat Mirel Rădoi, la postul de televiziune ProX.

Din 2011, Mario Camora evoluează la CFR Cluj, formație alături de care a cucerit patru titluri de campion. Anterior a evoluat în ţara natală, la Samora Correia, Valdevez, Beira-Mar, Pampilhosa şi Naval.

Comentarii