Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA va lansa propria platformă de televiziune digitală

Slovenul Aleksander Ceferin, reales joi în funcţia de preşedinte al UEFA, a anunţat că organismul care gestionează fotbalul european va lansa propria platformă OTT (Over-the-top, televiziune digitală pe Internet) în următoarele şase luni.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2019 - 13:43

În discursul rostit la Hotelul Cavalieri din Roma, pentru a sărbători realegerea sa la conducerea UEFA, Ceferin a descris lansarea OTT drept una dintre provocările cele mai interesante şi o autentică revoluţie în industria sportului.

Aleksander Ceferin, născut la Ljubljana în 1967, va fi presedinte al UEFA până în 2023. El a promis viitoare acorduri de colaborare cu companii de top în domeniul televiziunii digitale, pentru ca fotbalul să fie un produs accesibil fanilor din întreaga lume.

"De aceea, sunt fericit să anunţ că UEFA va lansa propria platformă OTT în următoarele şase luni. Suntem conştienţă că o revoluţie este în curs de desfăşurare şi suntem pe cale să punem la punct colaborări istorice cu companii de top din lume în acest domeniu", a afirmat Ceferin în timpul Congresului UEFA, găzduit de una dintre sălile Hotelului Cavalieri.

UEFA a decis astfel să investească într-un proiect al noilor tehnologii aplicate în domeniul sportivului, în care sunt deja active marile competiţii nord-americane, precum baschetul (NBA), fotbalul american (NFL) sau baseball (MLS).

Acest proiect face parte dintr-o lungă serie de iniţiative anunţate în discursul său de Ceferin, în scopul realizării unei Europe "unite" şi în domeniul fotbalului.

"Vom lucra pentru ca fotbalul european să fie unit. Vom face acest lucru cu respect, pentru a fi la rândul său respectat. Fotbalul european trebuie să continue să aducă speranţă lumii. Aceasta este ceea ce dorim să realizăm", a mai spus preşedintele UEFA.

Comentarii