15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUEFA va lansa propria platformă de televiziune digitală

UEFA va lansa propria platformă de televiziune digitală

În discursul rostit la Hotelul Cavalieri din Roma, pentru a sărbători realegerea sa la conducerea UEFA, Ceferin a descris lansarea OTT drept una dintre provocările cele mai interesante şi o autentică revoluţie în industria sportului.

Aleksander Ceferin, născut la Ljubljana în 1967, va fi presedinte al UEFA până în 2023. El a promis viitoare acorduri de colaborare cu companii de top în domeniul televiziunii digitale, pentru ca fotbalul să fie un produs accesibil fanilor din întreaga lume.

“De aceea, sunt fericit să anunţ că UEFA va lansa propria platformă OTT în următoarele şase luni. Suntem conştienţă că o revoluţie este în curs de desfăşurare şi suntem pe cale să punem la punct colaborări istorice cu companii de top din lume în acest domeniu”, a afirmat Ceferin în timpul Congresului UEFA, găzduit de una dintre sălile Hotelului Cavalieri.

UEFA a decis astfel să investească într-un proiect al noilor tehnologii aplicate în domeniul sportivului, în care sunt deja active marile competiţii nord-americane, precum baschetul (NBA), fotbalul american (NFL) sau baseball (MLS).

Acest proiect face parte dintr-o lungă serie de iniţiative anunţate în discursul său de Ceferin, în scopul realizării unei Europe “unite” şi în domeniul fotbalului.

“Vom lucra pentru ca fotbalul european să fie unit. Vom face acest lucru cu respect, pentru a fi la rândul său respectat. Fotbalul european trebuie să continue să aducă speranţă lumii. Aceasta este ceea ce dorim să realizăm”, a mai spus preşedintele UEFA.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă