SCHIMBĂRI. Forul european a decis soarta „competiției-regină”

UEFA mută Champions League la Lisabona

Șefii UEFA au hotărât să mute turneul final al Champions League de la Istanbul la Lisabona, din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID-19 din Turcia.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 08.06.2020 - 22:45

Cu mai puțin de două luni înainte de data la care cea mai importantă competiție fotbalistică de pe „Bătrânul Continent” ar trebui să se reia, UEFA vrea să mute finala Champions League din Istanbul. Numărul ridicat de cazuri de infectări cu noul coronavirus și strategia stângace a autorităților turce în lupta cu COVID-19 i-au făcut pe oficialii forului european să se replieze rapid. Astfel, restul meciurilor rămase de disputat până la finalizarea sezonului 2019-2020 al Champions League vor avea loc în Portugalia, la Lisabona.

Cu toate că pe lista cu posibilele gazde s-au mai aflat Frankfurt și Moscova, capitala lusitană a fost aleasă datorită infrastructurii superioare, Lisabona având trei stadioane de top. Un alt motiv este acela că Portugalia nu mai are echipă în competiție și, de asemenea, situația sanitară din țara lui Cristiano Ronaldo este sub control. Cel mai probabil, finala va avea loc pe „Estádio da Luz", de 65.647 de locuri, stadionul pe care își dispută meciurile Benfica.

Suspendate pe 12 martie din cauza pandemiei, meciurile din Champions League se vor relua la începutul lunii august, într-un nou format. Pentru a limita riscul de apariție a unor cazuri de infectare cu noul coronavirus printre jucători, ceea ce ar compromite competiția, partidele din sferturile de finală, semifinalele și finala din Champions League ar urma să se dispute într-o singură manșă în decurs de câteva zile. Practic, șefii UEFA vor „împrumuta” formatul folosit de EHF (Federația Europeană de Handbal) pentru desemnarea câștigătoarei din competiția handbalistică omonimă, numai că de această dată, la Lisabona, va fi un „Final 8”.

În sferturile de finală sunt calificate deja Atalanta, Leipzig, PSG și Atletico Madrid, iar din optimi au mai rămas de disputat retururile partidelor dintre Manchester City - Real Madrid, Bayern - Chelsea, Juventus - Lyon și Barcelona - Napoli.

Până la data redactării acestui material, Portugalia raportase 34.693 de cazuri de coronavirus și 1.479 de decese.

Comentarii