UEFA îl asigură pe Burleanu că vom juca pe un gazon bun

Cu mai puțin de două luni înaintea meciului crucial din Islanda, UEFA ne dă asigurări că partida se va disputa pe un gazon impecabil.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2020 - 09:07

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, spune că UEFA se va implica pentru ca barajul pe care echipa noastră îl va disputa în Liga Națiunilor, în deplasare, contra Islandei, să nu se joace pe un teren îngheţat. „Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, în care l-am informat despre această temere a noastră, că gazonul din Islanda nu va corespunde la ora jocului. Mi-a transmis însă că UEFA va trimite o echipă care să-i sprijine pe islandezi astfel încât să ne asigurăm că gazonul se va prezenta în condiţii optime”, a spus Burleanu.

Cu toate acestea, meciul programat pentru 26 martie este în pericol, deoarece terenul de la Reykjavik se prezintă în condiții groaznice.

Șeful de la Casa Fotbalului s-a declarat nemulțumit de planul de pregătire al oficialilor islandezi pentru barajul din Liga Naţiunilor în ceea ce privește terenul încă din luna decembrie. „Nu suntem deloc mulţumiţi de planul de pregătire pus la dispoziţie de federaţia islandeză. De aceea vom informa UEFA că avem nevoie de garanţii suplimentare”, spunea Răzvan Burleanu în urmă cu două luni.

Acesta a comentat și pe tema naturalizării portughezului Mario Camora, jucătorul lui CFR Cluj: „Nu m-ar deranja ca un străin să evolueze pentru naţionala României. În niciun caz. Dar primul lucru pentru ca un jucător să fie convocat la naţională este să aibă cetăţenia română şi nu FRF eliberează cetăţenia”.

România își joacă ultima șansă de calificare la Euro 2020 cu Islanda, pe 26 martie, în barajul Ligii Națiunilor. Dacă vor reuși să depășească echipa nordică, elevii lui Mirel Rădoi vor da bătălia finală cu câștigătoarea din duelul Bulgaria-Ungaria, pe 31 martie, tot în deplasare.

Comentarii