10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUEFA dispune ca orașul Sankt Petersburg să nu mai organizeze finala Ligii...

UEFA dispune ca orașul Sankt Petersburg să nu mai organizeze finala Ligii Campionilor la fotbal

UEFA vrea ca orașul Sankt Petersburg să piardă dreptul de a organiza finala Ligii Campionilor la fotbal din acest an. Decizia va fi luată de UEFA ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

UEFA caută un nou stadion care să găzduiască finala Champions League.
Așa cum era de așteptat, UEFA va muta locul de disputare al finalei Ligii Campionilor, sezonul 2021-2022. Associated Press susține că vineri, 25 februarie, forul continental va anunța oficial faptul că ultimul act nu va mai avea loc la St. Petersburg, pe stadionul „Krestovsky”, conform fanatik.ro.

Finala Ligii Campionilor ar trebui să se desfășoare în Rusia, pe stadionul Krestovsky Gazprom din orașul St. Petersburg.

UEFA vrea să schimbe locul de desfășurare a partidei din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Reprezentanții UEFA au convocat o întâlnire de urgență a comitetului executiv în legătură cu situația creată. Ședința va avea loc vineri dimineață.

UEFA ia de la Sankt Petersburg găzduirea din finala Ligii Campionilor după ce a fost o presiune în acest sens

Conform presei engleze, autoritățile de la Londra sunt primele care au somat UEFA să ia o astfel de decizie. Ministrul de externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss, a îndemnat cluburile la un boicot dacă finala se va juca în Rusia.
“Ar fi greșit ca finala Champions League să aibă loc în Rusia, în actualul context internațional. Ține de fiecare echipă în parte, dar dacă ar fi după mine nu m-aș prezenta la un astfel de meci”, a spus Elizabeth Truss, conform eurosport.ro.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă