15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUEFA a îmbunătățit timpul de intervenție a sistemului VAR

UEFA a îmbunătățit timpul de intervenție a sistemului VAR

Şeful comisiei de arbitri a UEFA, Roberto Rosetti, a declarat că este foarte încântat de modul în care VAR este utilizat în competiţie, dar a reiterat faptul că sistemul de asistenţă video are ca obiectiv doar corectarea unor greşeli clare şi evidente.

În acest sezon al Ligii Campionilor, în meciurile din play-off şi faza grupelor, 27 de decizii au fost corectate de VAR, adică o medie de o decizie la fiecare patru meciuri.

”Asta arată calitatea performanţei arbitrilor. În plus, am simţit că timpul pentru a revizui o decizie este important. Până acum, timpul mediu pentru corectarea unei decizii a fost de un minut şi 30 secunde, cu 15 secunde mai puţin ca în sezonul trecut”, a precizat Rosetti.

Utilizarea VAR a suscitat şi anumite critici, mai ales în Anglia, unde se sugerează că oficialii VAR au mai multă putere decât cei de pe teren.

”Aş sublinia încă o dată, în conformitate cu protocolul său, VAR este utilizat doar pentru greşeli clare şi evidente şi nu pentru situaţii controversate. Fotbalul are nevoie de arbitri buni şi mai presus de toate de oficiali ai meciului cu o puternică personalitate pe terenul de joc, care iau decizii corecte şi curajoase”, a adăugat Rosetti.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se numără vocile critice contra VAR, susţinând că modul său de utilizare în anumite ligi duc la schimbarea caracterului acestui sport.

UEFA a confirmat că VAR va fi introdus pentru prima oară în faza eliminatorie din Europa League, din acest sezon, şi apoi la meciurile de baraj pentru calificarea la EURO 2020, din martie, precum şi la turneul final al competiţiei continentale.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă