20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportUdrea: Peste 165 milioane de euro pentru proiecte de infrastructură au revenit...

Udrea: Peste 165 milioane de euro pentru proiecte de infrastructură au revenit pentru consilii judeţene conduse de PSD

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) nu ţine cont de culoarea politică a administraţiilor locale, susţine ministrul de restort, Elena Udrea, într-o postrae pe blogul personal, citată de NewsIn.

În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, peste 165 milioane de euro au revenit consiliilor judeţene conduse de social-democraţi, explică Udrea.

„În ultimele două zile, s-au semnat mai multe contracte prin Programul Operaţional Regional. MDRT se află astfel pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivului încheierii contractărilor tuturor fondurilor europene prin POR în acest an. La Vâlcea, am semnat două contracte în valoarea totală de peste 15 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii turistice din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, pentru reabilitarea unui drum judeţean şi construirea a două poduri. Alături de mine au fost premierul Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea. Astăzi, secretarul de stat Răzvan Murgeanu a semnat alături de preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, contractul de finanţare pentru realizarea unui sistem de centre salvamont în judeţ, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro”, informează ministrul Turismului.

Ea precizează şi că atât Ion Câlea, cât şi Ion Călinoiu sunt membri PSD, cel din urmă chiar preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PSD. „Asta arată că MDRT face politica administraţiilor locale şi încearcă să le ajute, fără a ţine cont de culoarea politică. De altfel, am mai spus şi în alte rânduri: MDRT are obiective de investiţii în aproape fiecare localitate din România„, susţine Udrea.

„Mai mult decât atât, ieri am lansat licitaţia pentru reabilitarea de drumuri judeţene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Judeţului Constanţa i-au revenit 70 de milioane de euro (tot atât cât spunea un oarecare preşedinte de partid că ar fi primit Gheorghe Flutur pentru a-l susţine pe Emil Boc în competiţia internă din PDL). Galaţiul a primit 50 de milioane de euro, iar Brăila 45 de milioane de euro. În total, peste 165 de milioane de euro pentru consilii judeţene conduse de social-democraţi. Şi mai urmează lansarea de licitaţii şi pentru alte judeţe”, precizează omul politic.

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă