27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportUdrea acuză GUVERNUL de IPOCRIZIE: USL a crescut cu peste 40% numărul...

Udrea acuză GUVERNUL de IPOCRIZIE: USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi al consilierilor personali

Deputatul PDL Elena Udrea acuză Guvernul de ipocrizie în legătură cu cheltuielile de personal din ministere şi spune că cel mai scump Guvern din istoria României este şi cel mai neperformant în contextul în care USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi al consilierilor personali, potrivit Mediafax.

Udrea a depus, marţi, o declaraţie politică prin care atrage atenţia asupra risipei de care dă dovadă USL când vine vorba de politica de personal a administraţiei centrale.

„Aflat într-un continuu extaz populist, Guvernul Ponta a reuşit în doar câteva luni să întreacă orice administraţie precedentă prin sporirea cu 40% a numărului de secretari de stat şi consilieri personali şi, ca urmare, a cheltuielilor aferente. Această «performanţă», greu de egalat, este un alt exemplu de ipocrizie pe care actuala putere îl oferă după ce, de ani de zile şi chiar şi astăzi, după cinci luni de catastrofală guvernare socialistă, critica tot Guvernul Boc pentru cheltuielile de personal făcute”, susţine Udrea, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia fostului ministru, adevărata risipă a banului public a început odată cu învestirea Guvernului USL: „Adevărul este însă că abia după ce USL a ajuns la guvernare, deşi premierul susţinea cu tărie că va reduce cheltuielile de personal din ministere şi va depolitiza aparatul central, administraţia de la Bucureşti s-a înţesat ca niciodată de acoliţi, de «pile» ale PSD, PNL şi PC care toacă bugetul public”.

„Dacă în timpul Cabinetului Boc existau doar 18 miniştri (cu prim-ministru cu tot), atât de grijuliul Executiv Ponta numără 21 de miniştri. O creştere de 3 miniştri care au propriul aparat administrativ, chiar dacă nu au portofoliu. Numărul de secretari de stat din Guvernul USL este cu peste 40% mai mare decât în mandatul lui Emil Boc. Dacă la momentul demisiei Cabinetului PDL existau 32 de consilieri de stat, ei bine, în acest moment, acest număr a crescut cu 14, la 46.

Acest lucru face ca Guvernul Ponta să fie, fără îndoială, unul dintre cele mai numeroase de după Revoluţie. Fiecare dintre aceşti secretari de stat au propriul cabinet, cu proprii consilieri personali, cu secretară şi şoferi. Ei sunt adevăratele termite ale USL, care au ca sarcină să toace tot în calea lor şi să pregătească spornic alegerile din toamnă”, susţine Udrea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă