2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportUDMR nu vrea tăierea pensiilor mici

UDMR nu vrea tăierea pensiilor mici

Liderii UDMR s-au pronunţt marţi împotriva reducerii veniturilor celor cu pensii mici. “Ar trebui să stabilim o limită până la care să nu aplicăm reducerea pensiilor”, spun aceştia, citaţi de Realitatea.net.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Marko Bela, a spus că, în situaţii excepţionale, asumarea răspunderii este o variantă ce poate fi luată în calcul, dar este nevoie de acceptul majorităţii parlamentare, printr-o consultare cu grupurile parlamentare, inclusiv cu cele ale opoziţiei, potrivit NewsIn.

Vicepremierul a explicat că aceste consultări nu trebuie făcute prin constrângerea grupurilor parlamentare cu ameninţarea că, dacă nu sunt de acord cu asumarea răspunderii, cade Guvernul.

“Nu mă refer la aşa ceva. Mă refer la conţinutul măsurilor, dezbătute foarte repede cu grupurile parlamentare, pentru a prescurta calea adoptării actului respectiv”, a precizat Marko.

Pe de altă parte, întrebat dacă se ia în calcul varianta amânării redactării scrisorii de intenţie către FMI în urma amânării şedinţei CES cu o săptămână, Marko a răspuns: “Nu prea avem timp, deci fiecare zi înseamnă o pierdere”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă