13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Turul ciclist al României, la final. Alex Molenaar a ieșit victorios

Molenaar a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx), la 15 secunde, şi de cehul Karel Hnik (Elkov Author), la 46 de secunde, în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat românul Serghei Ţvetcov, campionul de anul trecut, la două secunde de podium. În top 10 s-a mai clasat un român, Emil Dima (Giotti Victoria Palomar), pe locul opt, la 52 de secunde de învingător.

Premierea celor mai buni trei rutieri ai cursei a fost efectuată de preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen.

Etapa a cincea, ultima, desfăşurată în Bucureşti și constând în 18 tururi de circuit pe traseul Piaţa Victoriei – Şoseaua Kiseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere, pe 111,5 km, a fost câştigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team), în 2 ore, 13 minute și 38 secunde. Românul Eduard Michael Grosu s-a clasat pe locul al doilea, iar pe trei a sosit italianul Riccardo Bobbo (Team Novak), ambii în acelaşi timp cu învingătorul.

În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk, Molenaar a obţinut, pe lângă tricoul galben de lider al clasamentului general, şi tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Ţvetcov au luat şi el două tricouri, verde, de lider al căţărătorilor, şi albastru, de cel mai bun român din clasamentul general. Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit ruşilor de la Lokosphinx.

Ultima oră
Pe aceeași temă